Сіссі — молода імператриця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сіссі — молода імператриця
Sissi – Die junge Kaiserin(нім.)
Жанр кінокомедія, драма, історичний
Режисер Ернст Марішка
Продюсер Карл Ерліх
Сценарист Ернст Марішка
У головних
ролях
Ромі Шнайдер
Карлгайнц Бем
Магда Шнайдер
Вільма Дегішер
Густав Кнут
Оператор Бруно Монді
Композитор Антон Профес
Художник Fritz Jüptner-Jonstorffd[1]
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 101 хв.
Мова німецька
Країна Австрія Австрія
Рік 1956
IMDb ID 49762
sissi.de

«Сіссі — молода імператриця» — австрійський фільм 1956, режисера Ернста Марішки в якому знялися Ромі Шнайдер та Карлгайнц Бем. Це друга частина трилогії фільмів про життя знаменитої імператриці Австрії і королеви Угорщини, Єлизавети Баварської, що також відома під іменем «Сіссі».

Фільм був презентований у 1957 на Каннському кінофестивалі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Після чудового весілля Сіссі живе у палаці разом із чоловіком, свекрухою ерцгерцогинею Софі і безліччю придворних. Оскільки ерцгерцогиня вважає, що імператриця ще дуже юна, і не може сама приймати правильні рішення, то вона бере на себе перевиховання імператриці. Сіссі вивчає мови, географію та інші науки. Також свекруха приставила до Єлизавети своїх довірених дам і наказала їм доповідати про кожен крок невістки. Тому Сіссі відчуває себе замкнутою в золотій клітці, вона пише батькам: «У мене є все, і немає нічого». І навіть той факт, що Єлизавета багато в чому допомогла встановити дружні стосунки між Австрією та Угорщиною, не може переконати ерцгерцогиню, в тому, що Єлизавета не маленька дівчинка і може сама впорається з обов'язками імператриці. Все ускладнюється з народженням принцеси Софі.

Спочатку все йде добре: Сіссі і Франц ощасливлені появою первісточки, але і тут втручається ерцгерцогиня. Вона вирішує, що Єлизавета дуже юна для ролі матері, і відбирає у неї дочку. Франц вирішує не суперечити своїй матері, і тоді Сіссі їде до своїх батьків у Поссенгофен. Там вона все розповідає своєму батькові. Тимчасом Франц вирішує силою повернути Сіссі, оскільки життя нарізно з чоловіком неприпустиме для імператриці. Однак, його рішучість зникла, коли він побачив свою дружину, і вони помирилися. Франц везе Сісі в романтичну поїздку в гори. Там вони дуже щасливі, але після приїзду до Відня проблеми повертаються. Незважаючи на те, що Франц приймає сторону дружини, його мати не погоджується віддати онуку. І тільки мати Сіссі, рідна сестра ерцгерцогині, змогла переконати Софію в тому, що діти повинні жити з батьками, це виявляється дуже до речі, оскільки має відбутися коронація Франца як угорського короля, а без Сіссі угорці не прийняли б нового короля. Фільм завершується сценою коронації Франца, коли угорці вітають нових короля і королеву.

Актори[ред. | ред. код]

Трилогія[ред. | ред. код]

Фільм є другою частиною трилогії про австрійську імператрицю режисера Ернста Маришка з участю Ромі Шнайдер та Карлагайнца Бема. Попередній фільм «Сіссі», наступний «Сіссі — складні роки імператриці».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.

Посилання[ред. | ред. код]