Таврія-ТНУ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Таврія-ТНУ»
Повна назва Футбольний клуб
«Таврія-ТНУ»
Прізвисько студенти
Засновано 2001
Розформовано 2005
Населений пункт Сімферополь, АРК,
Україна Україна
Стадіон
Ліга Чемпіонат Криму
Домашня
Виїзна

Таврія-ТНУ — футбольний клуб із Сімферополя, виступав у чемпіонаті Криму. У 2003 році команда стала переможцем чемпіонату Криму.

Історія[ред. | ред. код]

Спочатку команда базувалась у селі Віліне Бахчисарайського району. Спонсорувало її місцеве підприємство та підтримував Таврійський національний університет (ТНУ). У 2001 році команда «Віліне-ТНУ» завоювала бронзові нагороди чемпіонату Криму. Адміністратором команди тоді був Костянтин Панчік. У зв'язку з тим, що підприємство збанкрутувало, клуб став співпрацювати з командою Вищої ліги України — сімферопольською «Таврією» та став називатися «Таврія-ТНУ»[1]. У листопаді 2002 року клуб взяв участь у першому розіграші Кубку Кримтеплиці та поступився у матчі за третє місце «Кримтеплиці» у серії пенальті[2].

Сезон 2002 року завершився для команди знову на третьому місці у чемпіонаті півострова. Наступний сезон, у якому «Таврію-ТНУ» очолював тренерський дует Олександра Зверянского і Віктора Смігунова, завершився для неї перемогою у чемпіонаті та Кубку Криму. У фінальній грі Кубку «студенти» переграли «ІКС-Академію» з смт Куйбишеве (3:2)[3]. На зимовому чемпіонаті Сімферополя 2004 року команда здобула бронзові нагороди турніру[4]. У 2004 році «Таврія-ТНУ» зайняла 8 місце, а у 2005 році — 6 місце на першості півострова. Після цього команда у розіграшах чемпіонату Криму участі не брала.

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]