Теджон Сітізен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Теджон Сітізен»
Повна назва Футбольний клуб
«Теджон Сітізен»
Засновано 1997
Населений пункт Теджон, Південна Корея Південна Корея
Стадіон Стадіон кубка світу
Вміщує 40,535
Головний тренер Південна Корея Лі Хин Сіль
Ліга К-Ліга 1
2023 8.
Домашня
Виїзна

«Теджон Сітізен» (кор. 대전 시티즌 프로 축구단) — південнокорейський футбольний клуб з міста Теджон, заснований 1997 року. Головним досягненням команди є перемога в Кубку Південної Кореї в 2001 році. У чемпіонаті Південної Кореї клуб не піднімався вище 6-го місця (2007).

Історія[ред. | ред. код]

«Теджон Сітізен» був заснований в 1997 році, ставши першим клубом у країні, який не належав до конкретної компанії, а був заснований на підтримці місцевої громади. Місто Теджон стало ключовим акціонером команди, а мер — головою клубу. «Теджон Сітізен» був відразу включений до найвищого дивізіону країни, К-Ліги, на сезон 1997 року і завершив свій дебютний сезон на 7 місці з 10 команд, а у наступному став дев'ятим.

В подальшому команда постійно була серед аутсайдерів чемпіонату і у 2001 та 2002 роках клуб двічі поспіль закінчував чемпіонат на останньому 10 місці, втім оскільки тоді не існувало другого професіонального дивізіону, команда не могла понизитись у класі. Тим не менш у тому ж 2001 році клуб сенсаційно здобув Кубок Південної Кореї, здолавши у фіналі «Пхохан Стілерс» (1:0). Цей результат дозволив команді вперше в історії вийти до Ліги чемпіонів АФК 2002/03. Там теджонці пройшли два кваліфікаційний раунди і зупинились на груповому етапі, де зайняли 2 місце.

Втім «Теджон Сітізен» продовжував бути здебільшого аутсайдером чемпіонату (найкращий результат — 6 місце у сезонах 2003 та 2007 років) і коли була створена К-Ліга 2, то клуб прогнозовано швидко туди вилетів, зайнявши у 2013 році останнє 14 місце у вищому дивізіоні. У другому дивізіоні в 2014 році клуб став першим і з першої спроби повернувся до еліти, але там у сезоні 2015 року знову зайняв останнє 12 місце і цього разу на тривалий час вилетів до другого дивізіону.

Стадіон[ред. | ред. код]

«Теджон Сітізен» використовує Стадіон кубка світу як домашню арену, який був побудований до чемпіонату світу з футболу 2002 року, з моменту його відкриття у вересні 2001 року. До того команда виступала на старому стадіоні «Ханбат»[1].

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]