Теменужка Петкова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Теменужка Петкова
болг. Теменужка Петрова Петкова
Народилася 18 січня 1967(1967-01-18)[1] (57 років)
Народна Республіка Болгарія або Софія, Болгарія
Країна  Болгарія
Діяльність політична діячка, бухгалтерка
Alma mater Університет національного та світового господарства
Знання мов болгарська
Посада Minister of Energyd, Minister of Energyd, депутат Народних зборів Болгарії[d][1], депутат Народних зборів Болгарії[d][1], депутат Народних зборів Болгарії[d][1], депутат Народних зборів Болгарії[d][1] і депутат Народних зборів Болгарії[d]
Партія ГЕРБ

Теменужка Петрова Петкова — болгарська політикиня від політичної партії ГЕРБ. Була міністеркою енергетики в Кабінеті Борисова II (2014—2017) і Борисова III (2017—2021).

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчила магістратуру за спеціальністю «Облік і контроль» Університету національного і світового господарства. Пройшла навчання за напрямом «Внутрішній аудит державного сектора» в Міністерствах фінансів Ірландії та Великої Британії та за напрямком «Державна фінансова інспекція» в Міністерстві фінансів Португалії.

З 1992 по 2000 роки обіймала посади фінансового ревізора та фінансового експерта в столичному Управлінні державного фінансового контролю. Потім працювала у ДВФК на посадах державної внутрішньої аудиторки та начальниці відділу. З 2007 року — директорка Департаменту «Організація та здійснення інспекційної діяльності» Держфінінспекції. У період 2010—2013рр є директоркою ADFI.

Обіймає посаду заступниці міністра фінансів у кабінеті «близнюків»(2014 р.). До її портфелю входять управління «Податкова політика» та «Внутрішній контроль» Міністерства фінансів, Національного агентства доходів, Агентства «Митниця», Держфінінспекції та Державної комісії з азартних ігор.

7 листопада 2014р була обрана міністеркою енергетики в кабінеті «Борисов II». За її словами, пріоритетом цього уряду є продовження терміну експлуатації блоків № 5 і 6 Козлодуйської АЕС.[2]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б в г д Strazha.bg
  2. Петкова обеща да извади енергетиката от омагьосания кръг. www.dnevnik.bg. Икономедиа АД. 8 ноември 2014. Процитовано 8 ноември 2014.