Темне світло (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Темне світло
англ. Darklight
Жанр фентезійний фільм
Тривалість 90 хв.[1]
Мова англійська
Рік 2004
IMDb ID 0395512

«Темне світло» (англ. Darklight) — фільм 2004 року, заснований на єврейських міфах про Ліліт. У фільмі Ліліт (Ширі Епплбі) і Вільям Шоу (Річард Бергі[en]) об'єднують зусилля, щоб убити Демоніка (англ. Demonicus), злобного звіра, який розпочинає всесвітню пошесть чуми[2][3][4][5].

Сюжет[ред. | ред. код]

Ліліт представлена як Ель (фр. Elle — вона), молода жінка, яка живе з опікуном. Вона не пам'ятає, хто вона. Ліліт — перша жінка, створена Богом. Вона відкинула віру Адама в те, що він кращий за неї. Бог перетворив її на безсмертну демоницю, яка вбиває дітей Адама та Єви. Для знищення Ліліт було створено таємне товариство «Віра» (англ. The Faith).

Після вбивства маленького сина агента «Віри» Вільяма Шоу Ліліт була схоплена Шоу, але «Віра» вирішила залишити їй життя. Натомість вони заблокували її пам'ять і сили і віддали в прийомну сім'ю як Ель.

Коли амбітний, але злий науковець Андерс Рейборн (Девід Г'юлетт) використав екстракт із крові Ліліт, намагаючись стати безсмертним, він став злим Демоніком, могутнім монстром, який несе у світ червону чуму своїм укусом і язиком. Лідери «Віри», Префект (Росс Манаркі) та Чапель (Джон де Лансі) призначили головного агента Вільяма Шоу, щоб допомогти Ліліт повернути свої спогади і навчити її, як знищити Демоніка і принести його голову для розробки протиотрути.

Акторський склад[ред. | ред. код]

  • Ширі Епплбі — Ліліт / Ель, молода жінка, якій доручено врятувати світ
  • Річард Бергі — Вільям Шоу, невільний напарник Ліліт
  • Джон де Лансі — директор «Віри» Чапель
  • Девід Г'юлетт — Андерс Рейборн, головний лиходій фільму, вчений, який прагне за всяку ціну стати безсмертним, але в кінцевому підсумку перетворюється на сутність, відому як Демонік
  • Росс Манаркі — Префект

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. Television movies for the week of May 18. web.archive.org. 24 травня 2008. Архів оригіналу за 24 травня 2008. Процитовано 22 жовтня 2021.
  3. Platt, Bill (18 вересня 2004), Darklight, Unified Film Organization (UFO), Sci Fi Pictures, Hammerhead Productions, процитовано 22 жовтня 2021
  4. Dark Light (англ.), процитовано 22 жовтня 2021
  5. Darklight (2004) (англ.), процитовано 22 жовтня 2021