Територія незайманості

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Територія незайманості
англ. Decameron: Angels & Virgins,
англ. Virgin Territory
Жанр Романтична комедія, драма, пригодницький фільм
Режисер Девід Ліланд
Продюсер Діно Де Лаурентіс
Сценарист Девід Ліланд
На основі Декамерон
Оповідач Craig Parkinsond
У головних
ролях
Тім Рот,
Хейден Крістенсен,
Міша Бартон
Оператор Бен Девіс
Композитор Ілан Ешкері
Кінокомпанія Carthago Films S.a.r.l., Dino de Laurentiis Cinematografica
Дистриб'ютор Eagle Picturesd і Netflix
Тривалість 93 хв.
Мова англійська
Країна Франція Франція
Велика Британія Велика Британія
Італія Італія
Люксембург Люксембург
Рік 2007
Кошторис $38 000 000
IMDb ID 0437954

«Територія незайманості» (англ. Virgin Territory) — фільм 2007 року режисера Девіда Ліланда, знятий за мотивами "Декамерона" Джованні Боккаччо. Це був останній фільм, спродюсований Діно Де Лаурентісом.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається у Флоренції (Республіка Флоренція) під час Чорної Смерті. Як і в "Декамероні", десять молодих флорентійців ховаються від чуми. Але замість того, щоб розповідати історії, на них чекають хтиві пригоди, непристойні обміни думками, романтика та ігри на мечах.

Пампінея - донька заможного купця, який помер незадовго до початку фільму. Лоренцо - міський юнак, який надзвичайно добре грає в азартні ігри і зачарований її красою. Гербіно Де Ратта - ватажок місцевих головорізів, який грабує всіх, хто потрапляє йому на очі, або краде все, що можна вкрасти. Граф Дзержинський, родом з міста Новгород Новгородської республіки на території сучасної Росії, - наречений Пампінеї, якого вона ніколи не бачила. Їхні долі переплітаються після смерті батька Пампінеї, і Гербіно відбирає у Пампінеї її статки, кажучи, що її батько був у боргах. Єдиний спосіб для купецької доньки врятувати своє життя - вийти за нього заміж, за словами самого Гербіно.

Лоренцо переслідував Гербіно після того, як той обіграв його за гральним столом, а потім сховався в монастирі, видаючи себе за "глухонімого" садівника. У цьому монастирі він займається сексом з усіма збудженими черницями, але тільки до приїзду Пампінеї. Пампінея, намагаючись вирватися з обіймів Гербіно, прибігає до монастиря, щоб знайти притулок. Там вона бачить, як Лоренцо, до якого вона давно мала почуття, займається сексом з черницями, і починає ревнувати. Вона зав'язує Лоренцо очі і пристрасно цілує його з любові. Але потім, через ревнощі, вона повідомляє настоятельці монастиря про його обман, про те, що він насправді не глухий і не німий.

Граф прибуває до Флоренції, але потрапляє у засідку, влаштовану людьми Гербіно. Всі його супутники гинуть, але він виживає. Отримавши повідомлення від слуги Пампінеї, граф Дзержинський їде до маєтку батька Пампінеї на весілля, адже йому обіцяли її руку і серце. Дорогою молодий граф знайомиться з худорлявою Еліссою - найкращою подругою Пампінеї, яка їде на весілля, - і згодом вони закохуються. Граф змушений повірити, що Елісса - це Пампінея.

Вигнаний з монастиря, Лоренцо слідує за Пампінеєю до маєтку її батька. Там він зізнається їй, що закохався в черницю, яка поцілувала його із зав'язаними очима, жінку, обличчя якої він так і не побачив. Згодом до маєтку прибувають Гербіно та його люди і ув'язнюють Лоренцо. Пампінея погоджується вийти заміж за Гербіно того ж дня, щоб врятувати Лоренцо, і таким чином Лоренцо виганяють до лісу. Там він зустрічає Дзержинського, який прямує до маєтку, щоб одружитися з "Пампінеєю" (насправді Елісою), і вони об'єднуються, щоб знищити людей Гербіно. Сам Гербіно гине, впавши у великий глибокий колодязь всередині маєтку.

Пампінея, закохана в Лоренцо, відмовляється вийти заміж за графа Дзержинського, але згодом розуміє, що сам граф насправді закоханий в Елісу, яка видавала себе за нього. Вона радісно біжить за Лоренцо і цілує його. Лоренцо розуміє, що насправді вона - черниця, в яку він закоханий, і вони одружуються того ж дня, зібравши всіх своїх друзів.

В ролях[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]