Технік 3-го класу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Технік 3-го класу
ЗС США
Позначення Військове звання Збройних сил США
Категорія звання Технічний склад
Існування 1942-1955
Сержантський склад Штаб-сержант
НАТО
еквівалент

Технік 3-го класу (англ. Technician third grade, скорочено T/3) - військове звання технічного складу складу Збройних сил США у 1942-1955 роках.

Звання техніка 3-го класу відповідало званню штаб-сержант, стройового складу.

Історія звання[ред. | ред. код]

8 січня 1942 року для заміни звання рядовий/спеціаліст було введено звання «технік», яке було введено 30 червня 1942 р. Це дало технічним спеціалістам більше повноважень дорівнюючи їх до унтер-офіцерів, а не до рядового складу, як було раніше. Звання мали назву класів до яких вони відносилися: від техніка п'ятого класу до техніка третього класу.

Тих, хто обіймав цю посаду, називали штаб-сержантом. Техніки володіли спеціалізованими навичками, які були нагороджені більш високим рівнем оплати.

Звання «техніка» були остаточно скасовані 1 серпня 1948 року, хоч у 1955 році були відновлені ранги спеціалістів, але вже серед рядового складу.

Знаки розрізнення[ред. | ред. код]

Щоб зменшити плутанину, спричинену подібними знаками розрізнення, під шевронами з 4 вересня 1942 року дозволено носити вишиті знаки літери «Т» відповідних шевронах.

Технік 3-го класу, носив шеврон, з трьома кутами та однією дужкою знизу (як штаб-сержант), під якими була літера «Т». У деяких підрозділах використовувались неофіційні знаки із символікою технічної спеціальності замість «Т».

У мистецтві[ред. | ред. код]

Кінематограф[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]