Травнева юність

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Травнева юність
кор. 오월의 청춘
Тип Телесеріал
Телеканал(и) KBS2, KBS WORLD
Жанр мелодрама, історичний
Формат зображення 1080i (HDTV)
Формат звуку Dolby Digital
Тривалість серії 60 хвилин
Знімання однокамерна
Компанія Korean Broadcasting System
Сценарист Лі Кан
Режисер Сон Мін Йоп, Лі Де Кьон
Продюсери Ан Чхан Хьон, Кан Бо Йон
У головних ролях Лі До Хьон
Ко Мін Сі
Лі Сан Ї
Гим Се Рок
Країна-виробник Корея Південна Корея
Мова оригіналу корейська
Перший показ 3 травня 20218 червня 2021
Кількість сезонів 1
Кількість серій 12
Попередник «Річка, де сходить місяць»[en]
Послідовник «На відстані, весна зелена»[en]
Посилання

Травнева юність (кор. 오월의 청춘) — південнокорейський історичний мелодраматичний телесеріал що транслювався щопонеділка та щовівторка з 3 травня по 8 червня 2021 року на телеканалі KBS2. Події серіалу розгортаються у 1980 році напередодні сумно відомих травневих подій у Кванджу[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Весна 2021 року. На одному з будівельних майданчиків Кванджу знаходять скелет невідомої людини. Поліція підозрює що він належить одній з жертв студентського повстання яке відбулося понад 40 років тому.

Травень 1980 року. Хван Хї Тхе один з найкращіх студентів-медиків Сеульського університету. В його рідному місті Кванджу його навіть ставлять в приклад юнакам як людину на яку варто рівнятися. Однієї ночі до дому Хі Тхе постукав його друг Кім Кьон Су на спині якого лежала його непритомна дівчина яка сильно постраждала під час студентських протестів що охопили країну. Взявшись рятувати поранену, Хї Тхе відправив друга по допомогу до найближчьої лікарні, але останнього перехопив військовий патруль звинувативши в порушенні комендантської години. Хї Тхе вдалося врятувати поранену але вона так і не прийшла до тями. Оскільки тривале лікування в Сеулі надто дорого коштувало і сподіваючись що перебування в рідному місті для хворої піде на краще, Хї Тхе вирішує поїхати до Кванджу щоб роздобути коштів на перевезення недужої. Згодом він просить у батька грошей, натомість обіцяє виконати будь-яке бажання батька. Батько Хї Тхе Хван Гі Нам погоджується дати грошей але при умові що той піде на побачення наосліп[en] з донькою відомого в Кванджу підприємця. Розуміючи що іншим шляхом грошей не отримати Хї Тхе погоджується.

Молодша донька впливого бізнесмена Лі Чхан Гина Су Рьон навчається на юридичному факультеті, але її більше цікавить боротьба за демократизацію суспільства яку провадять студенти. Одного рязу потрапив в халепу їй вдається уникнути в'язниці тільки завдяки втручанню батька, який дуже переймається майбутнім норовливої доньки. Щоб задобрити батька вона погоджується підти на побачення наосліп з сином впливого чиновника, натомість Су Рьон пропонує своїй давній подрузі Кім Мьон Хї сходити на побачення замість неї пообіцяв дати грошей. Її подруга Мьон Хї давно мріє поїхати на навчання до Німеччини, але їй не вистачає коштів на літак тож вона погоджується на як їм здавалося невинну витівку. За декілька днів Мьон Хї, яка вдавала з себе Су Рьон, зустрілася з Хї Тхе. Незважаючи на всі її старання виставити себе з гіршого боку, Мьон Хї / Су Рьон сподобалася Хї Тхе і він наполіг на наступній зустрічі. Після декількох зустрічей Мьон Хї почала розуміти що все заходить надто далеко, але як розрулити ситуацію без втрат не розуміла. Одного разу Хї Тхе прийшов з подарунками від батька до будинку Чхан Гина, де побачив справжню Су Рьон разом з Мьон Хї але вирішив підіграти дівчатам та не розповідати правди Чхан Гину. Згодом з'ясувавши що Су Рьон також не зацікавлена в стосунках з ним, Хї Тхе вирішив відкрито зустрічатися з Мьон Хї. Але амбітний та жорстокий батько Хї Тхе що працює в антикомуністичній спецслужбі дуже зацікавлений в шлюбі сина з донькою бізнесмена, тож дізнавшись про те що син зустрічається з іншою, він вирішує припинити їх стосунки. Користуючись своїм положенням, він доручає своїм людям викрасти Мьон Хї та привести її до підвалу де вони зазвичай допитують підозрюваних у зв'язках з комуністами. Залякавши дівчину до нестями, йому на якийсь час вдається припинити їх стосунки, та змусити сина готуватися до весілля з Су Рьон. Але невдовзі молоді люди поновлюють стосунки незважаючи на всю небезпеку що йде від Гі Нама.

В той же самий час ситуація в місті все більш накаляється. На тлі студентських протестів повноваження Гі Нама все більш розширюються, і бажаючи вислужитись перед керівництвом він діє все жорстокіше. Невдовзі на розгони протестів відряджають армійські підрозділи які майже одразу починають жорстоко гамселити всіх підряд, бо солдатам розповіли що за цим всим стоять комуністичні диверсанти що планують дестабілізувати ситуацію в країні. Реагуючи на жорстокість з боку влади, студенти також стали чинити більш запеклий опір захопивши зброю зі складів резерву. На ці дії військові відповіли облогою міста та почали стріляти на враження по будь-кому хто здавався їм підозрілим. Одним з солдат яких відправили до Кванджу був університетський друг Хї Тхе Кім Кьон Су, дівчину якого врятував в Сеулі Хї Тхе. Невдовзі доля поставить всіх перед нелегким вибором: переступати через інших рятуючи своє життя чи намагатись зостатись людиною ризикуючи власним життям…

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

  • Лі До Хьон — у ролі Хван Хї Тхе[2]. Студент-медик сеульського університету. З примусу впливого та жорстокого батька змушений заручитись з Лі Су Рьон.
  • Ко Мін Сі[en] — у ролі Кім Мьон Хї[3]. Подруга Лі Су Рьон. Медична сестра в одній з лікарень Кванджу. Не маючі змоги реалізувати свої мрії на батьківщині, збирає папери щоб емігрувати до Німеччини.
  • Лі Сан Ї[ko] — у ролі Лі Су Чхана. Старший син великого підприємця. Після закінчення навчання починає будувати власний бізнес. Таємно закоханий в Мьон Хї.
  • Гим Се Рок[en] — у ролі Лі Су Рьон[4]. Молодша сестра Су Чхана. Студентка юридичного університету. Захопившись боротьбою за права людини, бере постійну участь в студентських мітінгах за демократизацію суспільства. Приховує від іших що походить з багатої родини.

Другорядні ролі[ред. | ред. код]

Родина Хї Тхе[ред. | ред. код]

  • О Ман Сок[en] — у ролі Хван Гі Нама[5]. Батько Хї Тхе та Чон Тхе. Голова відділення спецслужби що займається виявленням комуністів. Владна та жорстока людина яка звикла будь-якими методами досягати своєї цілі.
  • Сім Ї Йон[en] — у ролі Сон Хе Рьон[5]. Дружина Гі Нама, мати Чон Тхе та мачуха Хї Тхе.
  • Чхве Син Хун[en] — у ролі Хван Чон Тхе. Єдинокровний молодший брат Хї Тхе. Тренується разом з братом Мьон Хї.

Люди пов'язані з Мьон Хї[ред. | ред. код]

  • Кім Вон Хе[en] — у ролі Кім Хьон Чхоля[5]. Батько Мьон Хї та Мьон Су. Інвалід що шкутильгає на одну ногу. Заробляє на життя ремонтом годинників. Після прикрого випадку не ладнає з донькою.
  • Хван Йон Хї[en] — у ролі Чхве Сун Ньо[5]. Дружина Хьон Чхоля та мати його дітей.
  • Чо Ї Хьон — у ролі Кім Мьон Су. Молодший брат Мьон Хї який намагається примирити сестру з батьком. Старанно тренується що б стати професійним бігуном.
  • Пак Хе Чжін — у ролі слабоумної матері Хьон Чхоля.
  • Хо Чон До — у ролі Лі Кьон Пхіля. Вдівець, що виховує самотужки доньку. Власник будинку в Кванджу кімнату в якому орендує Мьон Хї.
  • Пак Сє Хьон — у ролі Лі Чі А. Донька Кьон Пхіля. Школярка які дуже складно дається навчання в старшій школі.

Родина Лі[ред. | ред. код]

  • Ом Хьо Соп[en] — у ролі Лі Чхан Гина[5]. Вдівець, батько Су Чхана та Су Рьон. Великий підприємець в Кванджу. Чесна та порядна людина, яка під тиском Гі Нама змушений погодитись на заручини улюбленої доньки з Хї Тхе.
  • Хон Бу Хян — у ролі тітки Су Чхана та Су Рьон. Домогосподарка що допомагала Чхан Гину виховувати дітей.

Студенти що виступають за демократизацію[ред. | ред. код]

  • Лі Гю Сон — у ролі Чон Хе Гона. Студент, друг Су Рьон.
  • Чо Бо Йон — у ролі Пак Сон Мін. Подруга Мьон Хї що вивчає корейську літературу та цікавиться фотографією.

Військові[ред. | ред. код]

  • Квон Йон Чхан — у ролі Кім Кьон Су. Університетський друг Хї Тхе, якого за участь в протестах примусово відправили служити в армії. У війську його вважають ненадійним та мало не зрадником.
  • Кім Ин Су — у ролі Лі Кван Гу. Капрал який єдиний з військових по дружньому ставиться до Кьон Су.
  • Но Сан Бо — у ролі Хон Сан Пхьо. Сержант який найбільше дошкуляє Кьон Су.

Інші[ред. | ред. код]

  • Пак Чхуль Мін[en] — у ролі Чхве Бьон Голя. Директор лікарні де працює Мьон Хї.
  • Чон Ук Чжін — у ролі Чхве Чон Хина. Молодий поліцейський з Кванджу.
  • Кім Ін Сон — у ролі Чон Сок Чхоль. Подруга Кьон Су яка серьозно постраждала під час протестів в Сеулі.
  • Кім Тхе Бом — у ролі Пак Дон Ука. Тренер з бігу що опікується Мьон Су та іншими підлітками.
  • Кім Бо Чон — у ролі Кім Мін Джу. Медсестра, старша колега Мьон Хї.
  • Кім Ї Кьон[en] — у ролі О Ін Йон[6]. Молодша колега Мьон Хї.
  • Чан Вон Хьок — у ролі Ю Бьон Чхоля. Молодий лікар невідкладної допомоги.
  • Чхве Вон Йон — у ролі Хван Хї Тхе у зрілому віці (12 серія)[7].

Рейтинги[ред. | ред. код]

  • Найнижчі рейтинги позначені синім кольором, а найвищі — червоним кольором.
Серія Прем'єра Назва серії Частина Рейтинг
AGB Nielsen[8] TNmS Ratings
По всій країні По всій країні
1 3 травня 2021 У кожного своя гонка 1 4,4 % 4,8 %
2 4,9 % 5,7 %
2 4 травня 2021 Взуття, яке мені підходить 1 3,7 % Н/Д
2 4,7 % 5,5 %
3 10 травня 2021 Твій один місяць 1 4 % Н/Д
2 5,1 % 5,3 %
4 11 травня 2021 Перетин межі 1 3,2% Н/Д
2 4,4 % 5,2 %
5 17 травня 2021 Добра жінка 1 3,8 % Н/Д
2 4,6 % 5,4 %
6 18 травня 2021 Кашель, кохання та… 1 4 % Н/Д
2 5,2 % 4,8 %
7 24 травня 2021 Непорушний зв'язок 1 4,2 % Н/Д
2 5 % 5,2 %
8 25 травня 2021 Після закриття дверей 1 4,3 % Н/Д
2 5,7% 5,6 %
9 31 травня 2021 Попереджувальні ознаки катастрофи 1 4 % Н/Д
2 4,9 % 4,9 %
10 1 червня 2021 Доброта, лицемірство, максимальні зусилля 1 4,4 % Н/Д
2 5,6 % 5 %
11 7 червня 2021 Стадіон Мудин 1 4,5 % Н/Д
2 5,3 % 5 %
12 8 червня 2021 Перше травня 1 4,6 % Н/Д
2 5,6 % 6,1 %
Середній рейтинг 4,3% 5,2%

Нагороди[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Отримувач Результат Прим.
2021 35-та Премія KBS драма Нагорода за високу майстерність (актор) Лі До Хьон Перемога [9]
Нагорода за майстерність (акторка мінісеріалу) Ко Мін Сі Перемога
Краща акторка другого плану Гим Се Рок Перемога
Кращий юний актор Чо Ї Хьон Перемога
Краща пара Лі До Хьон та Ко Мін Сі Перемога

Примітки[ред. | ред. код]

  1. '오월의 청춘' 이도현X고민시, 풋풋한 설렘 가득한 티저 포스터 공개. Top Daily (кор.). Процитовано 30 червня 2021.
  2. [단독] 이도현, 확실한 대세 행보..'오월의 청춘' 주인공. sports.chosun. Процитовано 2 липня 2021.
  3. 이도현·고민시·이상이·금새록, ‘오월의 청춘’ 캐스팅 확정(공식). MK Sports (кор.). Процитовано 2 липня 2020.
  4. 금새록 "학생운동 장면, 심혈 기울여 촬영" ('오월의 청춘') (кор.). TenAsia. Процитовано 2 липня 2021.
  5. а б в г д '오월의 청춘' 오만석→심이영, 이도현‧고민시 부모 라인업 완성. xportsnews (кор.). Процитовано 2 липня 2021.
  6. 신예 김이경, '오월의 청춘' 출연…응급실 병아리 간호사로 변신. hankyung (кор.). Процитовано 9 липня 2021.
  7. 오월의 청춘' 고민시 사망, 이도현→최원영 41년 그리움 엔딩 [종합]. v.daum (кор.). Tv Daily. Процитовано 9 липня 2021.
  8. Офіційний сайт Nielsen. nielsenkorea. Процитовано 29 червня 2021.
  9. Winners Of The 2021 KBS Drama Awards. soompi. Процитовано 11 січня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]