Три банани

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Три банана
Вид Мальована анімація
Жанр казка
Режисер Ботов Михайло Олексійовичd
Сценарист Вітензон Жанна Зискіндівна
Оператор Друян Михайло Захаровичd
Композитор Vladimir Krivtsov[d] і Крилатов Євген Павлович
Художник Тарасов Володимир Іллічd
Кінокомпанія Союзмультфільм
Тривалість 17 хв. 18 с.
Мова російська
Країна  СРСР
Рік 1971
IMDb ID 4883540

«Три банани» (рос. Три банана) — радянський мальований мультиплікаційний фільм 1971 року, що був знятий на студії «Союзмультфільм». Мультфільм знятий за мотивами казкової повісті Зденека Слабкого про пригоди хлопчика на казкових планетах.

Сюжет[ред. | ред. код]

Хлопчик Петрик зустрічає Чарівника, погоджується з його проханням принести три банани і на неробочому зачарованому ліфті, пробивши дах, відлітає в Казку. Отримавши від Капітана корабля «Мрії» літаючий самокат, хлопчик літає на ньому з планети на планету в пошуках бананів. Петрик дістає три чарівних банани, виручаючи мешканців різних планет від влади Чорної Дами.

Виробництво[ред. | ред. код]

Як і в мультфільмах «Русалонька», «Синій птах», у фільмі був застосований фотоколаж як технологічне новаторство при виготовленні фонів[1].

Видання на відео[ред. | ред. код]

У середині 1990-х років мультфільм був випущений на касеті VHS (система PAL) у збірниках кращих радянських мультфільмів Studio PRO Video, студії «Союз-Відео».

Література[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Георгий Бородин. Киностудия «Союзмультфильм». Краткий исторический обзор. ФГУП «ТПО «Киностудия «Союзмультфильм». Архів оригіналу за 21 квітня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]