Троїцька Варвара Іванівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Троїцька Варвара Іванівна
Народилася 1894(1894)
Київ
Померла після 1959
Країна  Російська імперія
 СРСР
Місце проживання Київ
Діяльність Бібліотекар
Alma mater Київські вищі жіночі курси
Заклад Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Наукова бібліотека Інституту зоології ім. Івана Івановича Шмальгаузена Національної академії наук України
Посада завідувачка Наукової бібліотеки Інституту зоології АН УРСР
Термін 1937-1959

Варвара Іванівна Троїцька — українська бібліотекарка, протягом 1937—1959 завідувала Науковою бібліотекою Інституту зоології АН УРСР.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася Варвара Іванівна у 1894 р. в місті Києві у родині вчителів. По закінченні гімназії вступила на природничо-історичний факультет Київських вищих жіночих курсів, які після Жовтневої революції ввійшли до складу Вищого інституту народної освіти. Почала працювати в шкільній бібліотеці з 1925 року. В 1927—1928 рр. закінчила річні курси практикантів-бібліотекарів, восени цього ж року поступила на роботу в Публічну бібліотеку УРСР. Працювала спочатку бібліотекарем, а потім бібліографом-консультантом з біології. Варвара Іванівна вільно володіла німецькою та французькою мовами. З кінця 1934 р. до 1937 р. працювала у Київському державному університеті завідувачем Кабінету біологічної літератури. Протягом 1937—1959 завідувала Науковою бібліотекою Інституту зоології АН УРСР.

Посилання та джерела[ред. | ред. код]