Тріо Мандрівник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тріо Мандрівник
Trio Wanderer
Основна інформація
Жанр камерна музика
Роки 1987 -
Країна Франція Франція
Місто Париж
Склад

Жан-Марк Філіп Варябедян — скрипка
Рафаель Піду[fr] — віолончель,

Вінсент Кок — фортепіано
Колишні
учасники
Гійом Сютр[fr] — скрипка (до 1995 року)
www.triowanderer.fr

Тріо Мандрівник (англ. Trio Wanderer) — це французьке фортепіанне тріо, яке складається зі скрипки, віолончелі та фортепіано, створене в 1987 році трьома студентами Паризької вищої національної консерваторії музики і танцю, що навчалися у Жана-Клода Пенетьє[fr], Жана Юбо, Філіпа Мюллера[fr].

Свою популярність тріо здобувало на фестивалях у Зальцбурзі, Единбурзі, Монтре, Фельдкірсі, Шлезвіг-Гольштейні, Стрезі, Осаці, Ла-Рок-д'Антероні, «Шаленому дні»[fr] у Нанті.

Тріо успішно виступає на провідних сценах Європи, зокрема у Театрі Єлисейських полів, концертному залі «Вігмор Гол»[en] у Лондоні, «Залі Геркулеса»[de] в Мюнхені, Концертному домі у Відні та Берлінській філармонії, Концертгебау в Амстердамі, оперному театрі Ла Скала в Мілані.

У 1997, 2000 і 2008 роках тріо Мандрівник три рази були переможцями на щорічній французькій церемонії «Перемоги у класичній музиці»[fr], яка була започаткована у 1986 році і стосується також вар’єте[fr], джазу а також комедій.

Вінсент Кок з 2010 року є професором камерної музики у Вищій школі музики в Лозанні[fr]. Жан-Марк Філіп Варябедян і Рафаель Піду у 2014 році стали професорами скрипки та віолончелі у Паризькій вищій національній консерваторії музики і танцю.

Нагороди[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

Починаючи з 1999 року фірми звукозапису «Harmonia Mundi», «Sony Classical»[en], «Universal Music», «Cypress»[en], «Capriccio»[en], «Mirare»[en] випустили 24 компакт-дисків з записами музичних творів у виконанні тріо «Мандрівник».

Посилання[ред. | ред. код]