Тріумф (фільм, 1924)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тріумф
англ. Triumph
Жанр драма
Режисер Сесіль Блаунт Де Мілль
Продюсер Сесіль Блаунт Де Мілль
Сценарист Jeanie MacPhersond
У головних
ролях
Літріс Джой, Род Ла Рок, Віктор Варконі, Чарлз Стентон Огл, Theodore Kosloffd, Julia Fayed, Джордж Фосетт, Spottiswoode Aitkend, ZaSu Pittsd, Реймонд Гаттон, Альма Беннетт і William Boydd
Оператор Берт Ґленнонd
Композитор James C. Bradfordd
Кінокомпанія Famous Players-Lasky і Paramount Pictures
Дистриб'ютор Paramount Pictures
Тривалість 80 хв.
Країна США США
Рік 1924
IMDb ID 0015433
CMNS: Тріумф у Вікісховищі

Тріумф (англ. Triumph) — американський німий фільм-драма 1924 року режисера Сесіля Блаунт Де Мілля.

Де Мілль посварився з Адольфом Цукором, одним з керівників Famous Players-Lasky, через витрати на фільм «Десять Заповідей». Він завершив Тріумф та Feet of Clay, перш ніж закінчити роботу на Paramount Pictures, щоб очолити власну виробничу компанію Producers Distributing Corporation (PDC). Він повернувся до Paramount тільки після початку ери звукового кіно на початку 1930-х.

Сюжет[ред. | ред. код]

Кінг Гарнет — син промисловця Девіда Гарнета. Закоханий в Анн Ленд, він пропонує її одружитися, але дівчина — працівниця фабрики батька — відхиляє його пропозицію, бо хоче зробити кар'єру співака. Після смерті промисловця, Кінг повинен успадкувати компанію, але старий Гарнет залишив положення, які зрештою сприяли Вільяму Сільверу, його незаконнонародженому сину, який став власником компанії. Кінг залишається без засобів існування. Тим часом Анн стала знаменитою оперною співачкою, але її голосові зв'язки пошкоджені під час пожежі у театрі. Вона повертається на фабрику, яка належить Сільверу. Кінг також повертається на завод, де починає працювати як працівник. Повільно він робить кар'єру і, урешті-решт, встигає повернути контроль над своєю компанією разом з дівчиною, яку він все ще любить.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]