Туризм у Мексиці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Історичний центр Мехіко
Парк Фундідора в Монтерреї
Гуанахуато

Туризм у Мексиці є однією з найрозвиненіших галузей економіки. Мексика є однією з найвідвідуваніших країн у світі. Привабливість Мексики для туристів обумовлена поєднанням багатьох факторів: унікальна культура, що включає культурні фестивалі, міста з архітектурою часів іспанського колоніального панування, руїни давніх мезоамериканських міст, наявність природних заповідників і пляжних курортів у поєднанні зі сприятливим кліматом[1]. Пік туристичного сезону в країні — від жовтня до середини літа, зі «сплесками» протягом тижня перед Новим роком, Великоднем і весняних канікул, коли на пляжні курорти приїжджає багато студентів зі США.

Більшість туристів, які відвідують Мексику, — громадяни США і Канади. Менш представлені туристи з країн Європи, Азії та Латинської Америки. В країні зростає також виїзний туризм — тоді як нижчий середній клас Мексики вважає за краще проводити відпустку у власній країні, заможні верстви воліють подорожувати за кордон.

За звітом 2016 року WTO Tourism Highlights 2016 Мексика займає 9-е місце за привабливістю для туристів у світі.

Пам'ятки міст[ред. | ред. код]

Інші міста Мексики, відомі туристичними пам'ятками:

Пляжний відпочинок[ред. | ред. код]

Канкун

Узбережжя Мексики славиться своїми пляжами, найвідоміші з них розташовані в таких місцях:

На півострові Юкатан розташований один з найпопулярніших пляжних курортів Мексики — Канкун, особливо популярний серед студентів вищих навчальних закладів під час весняних канікул. Неподалік від нього розташовані острови Мухерес і Хольбош. На південь від Канкуна тягнеться стокілометрова прибережна смуга Карибського моря — Рив'єра-Мая[en], на якій розташовані курортні містечка та екологічні парки Шкарет[en] і Шель-Ха[en]. На південному краю Рів'єра-Мая розташоване місто Тулум, відоме розкопками стародавніх міст мая.

Крім знаменитих на весь світ сенотів, на Юкатані також є безліч систем підземних річок, таких як «Сак-Актун». Сеноти і підземні річки приваблюють дайверів з усього світу.

На тихоокеанському узбережжі Мексики найвідомішим пляжним курортом є Акапулько. Акапулько відомий також як улюблене місце дайверів — пірнальників зі скелі.

Вздовж узбережжя на південь від Акапулько розташовані пляжі Пуерто-Ескондідо, Пуерто-Анхель[en] і нудистські пляжі Плая Сиполіте[en]. На північ від Акапулько розташоване курортне місто Ікстапа і Сіуатанехо[es]. Далі на півночі розташовуються пляжі Мічоакан, популярні в любителів серфінгу.

В центральній і північній частині тихоокеанського узбережжя Мексики найпопулярніші пляжі розташовані в Масатлані й Пуерто-Вальярта. Менш відомі пляжі в Барра-де-Навідад[en], Баія-де-Кіно[es] і чорні піски Сіютлан. Курорт Сан — Карлос популярний у зимовий час, особливо серед пенсіонерів.

На південному краю півострова Нижня Каліфорнія розташоване курортне містечко Кабо-Сан-Лукас, місто відоме своїми пляжами і ловом марліна. Далі на північ Каліфорнійської затоки міститься інший пляжний курорт, Баія-де-Консепсьйон, також відомий своєю спортивною риболовлею. Ближче до кордону зі США розташований курорт Сан-Феліпе[es].

Екстремальний туризм у Мексиці[ред. | ред. код]

Мексика славиться своїми вулканами, печерами і системами підземних річок:

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mexico Tourism | Tourism in Mexico | Tourism Industry in Mexico | Thomas White Funds. Архів оригіналу за 25 липня 2014. Процитовано 2 вересня 2020.
  2. Welcome to the Guadalajara International Book Fair. Архів оригіналу за 30 травня 2013. Процитовано 6 червня 2013.

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Вікімандри
Дивіться також у Вікімандрах
Мексика