Тчаденше

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Тчаденше»
Повна назва Ассосіасау Дешпортіва, Сосіал
і Культурал Тчаденше
Засновано 1984
Населений пункт Прая, Кабо-Верде Кабо-Верде
Стадіон
Президент Кабо-Верде Жасінту Сантуш[1][2]
Ліга Другий дивізіон Чемпіонату
острова Сантьягу (Південь)
2014-15
Домашня


Ассосіасау Дешпортіва, Сосіал і Культурал Тчаденше або просто Тчаденше (порт. Associação Desportiva, Social e Cultural Tchadense) — професіональний кабовердійський футбольний клуб з міста Прая, на острові Сантьягу.

Історія[ред. | ред. код]

З ініціативи деяких молодих людей з Ачада-ді-Санту-Антоніу, шанувальників спорту загалом і футболу зокрема, в 1984 році було засновано Футбольний клуб «Тчаденше». Клуб виник завдяки потужному громадському руху, в першу чергу серед молоді (Зе, Калу і Валдір Тулія, Кашальберту, Зе Дотора, Ізабель Нха Аврора, Генрі Тчіка, Лена ді Марія, Адла Нха Домінгуш Бой, Кікі і Жежінью ді Шандаді, Діку Нха Мулата, Зе Турку, Гугу і Бетіна Порфіка, Нуну Коркубада, Альбертіна Тотука, Таті, Мануель і Калука ді Гага, Пеле Джонша, Луїш Шема, Сабіну, Луїш Конг, Зе Піла, Луїш Фра та інші). Після довгих років участі в турнірах з вуличного футболу, особливо під час шкільних канікул, під час яких вони демонстрували відмінні результати, через декілька років клуб було зареєстровано офіційно.

17 жовтня 1995 року клуб було офіційно зареєстровано у місцевій федерації футболу, а 30 жовтня — ця інформація була оприлюднена в пресі.

В сезоні 1996/1997 років клуб здобув перемогу в Другому дивізіоні Чемпіонату острова.

12 жовтня 2008 року клуб офіційно змінив назву, тепер — «Associação Desportiva & Cultural Tchadense» (Ассосіасау Дешпортіва і Культурал Тчаденше).

Досягнення[ред. | ред. код]

переможець — 1996/1997

Статистика виступів у острівному чемпіонаті[ред. | ред. код]

Сезон Див Міс О І В Н П ЗМ ПМ РМ
2013-14 2 10 14 18 3 5 10 17 34 -17

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]