Тінь (спецпідрозділ)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рота розвідки спеціального призначення «Тінь»
Емблема підрозділу
Засновано 1996
Країни СРСР СРСР →
Україна Україна
Вид  Внутрішні війська
Роль розвідка та контррозвідка,
диверсійна діяльність у воєнний час
Чисельність понад 15 осіб[1]
У складі Кримське територіальне командування ВВ МВС України
Пункт базування Балаклава
Розпущено березень 2014
Командування
Поточний
командувач
Володимир Олександрович Ситник

Ро́та ро́звідки спеціа́льного призна́чення «Тінь» — рота розвідки спеціального призначення Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України.

Емблема[ред. | ред. код]

За основу геральдичної символіки та назви даного утворення силових структур узято явище фізичної невловимості тіні. У центрі емблеми — джерелом світла виступає традиційний християнський символ моральних цінностей українського воїна елітного підрозділу спецпризначенців. Форма хреста — від Єрусалимського хреста, а кольори його — від біло-червоних барв прапору Кустодії Святої Землі. У горі — герб України, а навколо — текст офіційної назви даного елітного спецпідрозділу.

Завдання[ред. | ред. код]

У завдання підрозділу входить проведення антитерористичних заходів, збір відомостей про незаконні збройні формування, диверсійно-розвідувальні групи. Крім того, у воєнний час на роту покладені обов'язки по проведенню глибинної розвідки на тимчасово окупованій території України, диверсійна робота, організація опору в тилі ворога.

«Тінь» підрозділ універсальний. Бійці можуть вирішувати як розвідувальні, так і контррозвідувальні завдання, навчені діяти тривалий час автономно на ворожій території, або контрольованою терористами. Структурно «Тінь» входить до складу батальйону спеціального призначення військової частини № 3009 КТК ВВ МВС України.

Бойова підготовка[ред. | ред. код]

Основний упор у бойовій підготовці бійців «Тіні» — на фізичній та вогневій підготовці. Фізична підготовка включала рукопашний бій, біг на довгі дистанції, силові вправи на витривалість. Рота в ході бойового навчання співпрацювала з гірськострілецькою ротою «Лаванда». Як правило, «Тінь» грала роль диверсійного підрозділу, пошук і ліквідація якого ставиться в завдання «Лаванди». Крім того бійці проходили парашутно-десантну підготовку, альпіністську і підводну підготовку.

Озброєння[ред. | ред. код]

На озброєнні бійців «Тіні» перебуває найсучасніша зброя спеціального призначення. Серед них, окрім штатних АК-74, АПС (пістолет Стечкіна), ПМ є наступні зразки зброї:

Командир роти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]