Уго Фйореллі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Уго Фйореллі
Ugo Fiorelli
Народження 5 березня 1893(1893-03-05)
Неаполь
Королівство Італія
Смерть 24 квітня 1941(1941-04-24) (48 років)
Середземне море
Країна  Королівство Італія
Приналежність Королівські ВМС Італії
Вид збройних сил Військово-морські сили
Звання Капітан II рангу
Війни / битви Перша світова війна'
Друга світова війна
Середземномор'я
Нагороди
Gold Medal of Military Valour

Уго Фйореллі (італ. Ugo Fiorelli; 5 березня 1893, Неаполь — 24 квітня 1941, Середземне море) — італійський морський офіцер. Проходив службу у Королівських військово-морських силах Італії під час Другої світової війни.

Біографія[ред. | ред. код]

Уго Фйореллі народився 5 березня 1893 року в Неаполі. Закінчив Військову школу в Неаполі, у 1909 році вступив до Військово-морської академії в Ліворно, яку закінчив у 1913 році у званні гардемарина. Брав участь у Першій світовій війні. У 1915 році отримав звання молодшого лейтенанта, у 1917 році — лейтенанта.

Після війни ніс службу у штабі військово-морських сил в Полі, потім був заступником начальника Школи механіків у Венеції. У 1937 році, у званні капітана II рангу вийшов у відставку.

Зі вступом Італії у Другу світову війну повернувся на військову службу і був призначений капітаном допоміжного крейсера «Еджео» (італ. Egeo).

24 квітня 1941 року, під час переходу з Триполі в Палермо крейсер «Еджео» зіткнувся з кораблями британського З'єднання K — есмінцями «Джервіс», «Джейнес», «Ягуар» і «Джуно». Після важкого 20-хвилинного бою крейсер «Еджео» був вражений двома торпедами з есмінця «Джуно» і затонув за 65 миль від Триполі. Більша частина екіпажу, в тому числі капітан корабля Уго Фйореллі, загинула.

Уго Фйореллі посмертно був нагороджений золотою медаллю «За військову доблесть».

Нагороди[ред. | ред. код]

Вшанування[ред. | ред. код]

На честь Уго Фйореллі планувалось назвати один з есмінців типу «Команданті Медальє д'Оро», але будівництво не було завершене.

Посилання[ред. | ред. код]