Укравтозапчастина

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ТОВ "Укравтозапчастина"
Тип бізнес і підприємство
Форма власності товариство з обмеженою відповідальністю
Галузь машинобудування та інше
Засновано 1995
Штаб-квартира Київ
Ключові особи Марія Саверіадоу
Олег Зімін
uaz-upi.com

Товариство з обмеженою відповідальністю «Укравтозапчастина» — підприємство засноване в 1995 році; є офіційним дилером тракторів Landini[en]та McCormick[en] виробництва компанії ARGO SpA[en].[1]

Посідає позиції[які?] на ринках тракторів, сільськогосподарської і спеціалізованої техніки, мототехніки, запасних частин, акумуляторів, шин, дисків, мастильних, експлуатаційних та ремонтних матеріалів.

Засновниками ТОВ «Укравтозапчастина» є британська компанія «Айелсі контракт лімітед» та ТОВ "Салон-магазин «Алеко». Бенефіціарами обох вказана мешканка Кіпру Марія Саверіадоу. Раніше засновником «Алеко» було ЗАТ «Український промислово-інвестиційний концерн», яке після реорганізації в ПАТ було ліквідовано у 2012 році. ТОВ «Укрзапчастина» також входила до групи «Укрпромінвест» Петра Порошенка. За даними ЗМІ[2], «Укравтозапчастину» контролює Олег Зімін.

У 2018 році, Київавтодором було закуплено 44 тракторів в Укравтозапчастина. Вартість одного трактора за домовленістю становила 502,5 тис грн, коли в роздріб можна було придбати за 420 тис. грн.[3]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Партнерська програма Агропросперіс Банку та Компанії Укравтозапчастина. Finance.ua (ua) . Процитовано 20 серпня 2020.
  2. Оточення Порошенка: він веде справи з перевіреними людьми, яких знає з армії і школи. Архів оригіналу за 22 грудня 2015. Процитовано 15 грудня 2015.
  3. “Киевавтодор” отоварился снегоуборочной техникой у компании, связанной с Порошенко. kievvlast.com.ua (укр.). Процитовано 28 березня 2023.

УкрЗапчастина: [1]

  1. УкрЗапчастина. Архів оригіналу за 2 січня 2019. Процитовано 2 січня 2019.