Українська ліга американського футболу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Українська ліга американського футболу (УЛАФ — ULAF) була заснована у 2015 році. До 2016 року організовувала альтернативний чемпіонат України з американського футболу в якому брали участь команди які не грали у вищій лізі Чемпіонату України з американського футболу який проводила ФАФУ. З 2016 року УЛАФ являється єдиним організатором чемпіонату України з американського футболу в Україні, яка складається з трьох ліг — Суперліга, Перша ліга, Друга ліга.

1-й сезон — УЛАФ-2015[ред. | ред. код]

2-й сезон — УЛАФ-2016[ред. | ред. код]

Українську лігу американського футболу (УЛАФ) — 2016 виграли білоруси — мінські «Зубри», які обіграли київських «Бандитів».

У суботу, 8 жовтня, «Зубри» виграли в Ужгороді фінальний матч у київських «Бандити» з рахунком 24:14 (0: 6; 7: 0; 7: 8; 10: 0). Гра була рівною до останньої чверті, коли білоруси спочатку забили філдгол, а потім занесли тачдаун.

Кращим гравцем матчу визнаний бігун мінських «Зубрів» Олександр Кривоніс.

Варто зазначити, що це був уже третій матч у сезоні-2016 року для цих команд. У рамках регулярного чемпіонату в Мінську мінські «Зубри» перемогли киян (18:16), потім «Бандити» відігралися в Києві (44:34).

Київських «Бандити» другий рік поспіль програють у фіналі і стають срібними призерами. Торішні чемпіони ужгородські «Лісоруби» стали бронзовими призерами, вигравши у київських «Бульдогів» з рахунком 42:14.

Українська ліга американського футболу складається з трьох дивізіонів. Дві кращі команди сильнішого дивізіону «A» — «Лісоруби» і «Зубри» — безпосередньо вийшли до півфіналів. «Бандити» і «Бульдоги», що посіли третє і четверте місце, повинні були грати стикові матчі з переможцями дивізіонів B (вінницькі «Вовки») і C (миколаївські «Вікінги»), з якими вони впоралися без проблем. У півфіналі «Бандити» виграли у «Лісорубів» з рахунком 36:28, а «Зубри» у «Бульдогів» з рахунком 47:13

Усього в УЛАФ грали 19 команд із Мінська, Києва, Ужгорода, Одеси, Харкова, Львова, Вінниці, Рівного, Хмельницького, Здолбунова, Дніпра, Миколаєва, Южного і Маріуполя.

3-й сезон — УЛАФ-2017[ред. | ред. код]

4-й сезон — УЛАФ-2018[ред. | ред. код]

5-й сезон — УЛАФ-2019[ред. | ред. код]

6-й сезон — УЛАФ-2020[ред. | ред. код]

7-й сезон — УЛАФ-2021[ред. | ред. код]

  • Суперліга

Джерела[ред. | ред. код]