Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Основні дані
Засновано 1997
Приналежність МОЗ України
Адреса Київ, вул. Братиславська, 3
Тип академічна установа[d]

Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (УНПЦ ЕМД та МК) — заклад екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, головний заклад Державної служби медицини катастроф України (ДСМК). Утворений в липні 1997 року Постановою Кабінету Міністрів України, працює на базі Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Основні напрямки діяльності Центру:

  • надання екстреної медичної допомоги постраждалим в надзвичайних ситуаціях (стихійні лиха, техногенні аварії та катастрофи тощо)
  • організація розбудови та функціонування ДСМК;
  • проведення науково-дослідної роботи, пов'язаної з удосконаленням форм і методів організації надання екстреної медичної допомоги постраждалим в екстремальних ситуаціях.

ДСМК укомплектований висококваліфікованими медичними кадрами та вченими. У штаті закладу 10 докторів наук, 27 кандидатів наук. Щорічно науковці центру видають понад 200 наукових робіт та роблять до 15 винаходів. Бригади постійної готовності закладу брали участь у наданні медичної допомоги постраждалим в Україні практично при всіх значних надзвичайних ситуаціях, в наданні допомоги постраждалим при катастрофах глобального рівня в Туреччині (1999), Індії (2001), Ірані (200304), Пакистані (2005) тощо.

Література[ред. | ред. код]

  • Вакулишин С., Василенко Л. Деснянський район: Із глибини століть — у сьогодення. — Довідково-інформаційне видання. — Київ, 2006. — С. 76-77.

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]