Укус змії (коктейль)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Укус змії (коктейль)
Snakebite
Подається
  • без льоду
Стандартна форма склянки пінта
Широко вживані інгредієнти
  • 1 частка пива * 1 частка сидру

Укус змії (англ. Snakebite)— це алкогольний напій, що складається з рівних часток лагеру та сидру.

У Великій Британії Укус змії можуть подавати з невеликою кількістю чорносмородинового сиропу; в такому разі напій називають «укус змії з чорним» (англ. «snakebite and black»)[1]. Натомість в США замість лагеру можуть додавати стаут[2].

Укус змії з чорним також відомий під назвою дизель[3]. До міцнішої версії напою (турбодизель) ще входить частка горілки[4][5].

Доступність у Великій Британії[ред. | ред. код]

Укус змії подають переважно пінтами. Подавати напій з окремих розливних кранів чи пляшок не є забороненим, хоча певні джерела стверджують протилежне[6]. У 2001 році колишньому президентові США Біллу Клінтону відмовили приготувати укус змії, коли той замовив його в закладі Old Bell Tavern, що в місті Харроґейт в Північному Йоркширі. Менеджер пабу, Джеймі Аллен, сказав, що «Подавати цей напій в Британії — нелегально».

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 15 вересня 2017. Процитовано 14 вересня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. http://brooklynbrewshop.com/themash/beer-cocktail-snakebite
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 вересня 2017. Процитовано 14 вересня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. http://www.idrink.com/v.html?id=34017
  5. http://www.makemeacocktail.com/cocktail/5695/turbo-diesel/
  6. http://www.delavals.com/blog-loz-horan/1-the-snakebite-myth/ [Архівовано 30 вересня 2013 у Wayback Machine.]