Установка виробництва пропілену в Хецзе

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Установка виробництва пропілену в Хецзе. Карта розташування: Китайська Народна Республіка
Хецзе
Хецзе
Хецзе на мапі Китаю

Установка виробництва пропілену в Хецзе — виробництво нафтохімічної промисловості у приморській провінції Шаньдун.

У 2010-х роках в Китаї почався розвиток індустрії  виробництва олефінів з метанолу. Якщо на півночі країни споруджували переважно інтегровані вуглехімічні комплекси, на яких першою стадією було отримання метанолу, то у приморських провінціях переважно виникали підприємства, розраховані на використання придбаного спирта. До останніх, зокрема, відноситься введена в експлуатацію у 2016 році в окрузі Хезе установка компанії Shandong Daze Chemical. Вона здатна при споживанні 600 тисяч тон метанолу продукувати 200 тисяч тон пропілену на рік (таке спрямування на випуск одного цільового олефіну є особливістю установки, оскільки абсолютна більшість заводів цього типу також продукує етилен).[1][2]

Випущений установкою пропілен споживається в подальшому розташованими на майданчику виробництвами оксиду пропілена (100 тисяч тон на рік)[3] та пропіленгліколя.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Argus Methanol.
  2. MTO and MTP plant operating status round-up (updated to May 12) |CCFGroup. www.ccfgroup.com. Процитовано 18 січня 2020.
  3. Propylene Oxide Quotation of Companies - August 9. Echemi. Процитовано 18 січня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)