Файф Симінгтон III

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Файф Симінгтон III
Народився 12 серпня 1945(1945-08-12)[1] (78 років)
Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Діяльність політик, підприємець
Alma mater Гарвардський університет і Gilman Schoold
Знання мов англійська
Учасник війна у В'єтнамі
Посада губернатор Аризониd
Партія Республіканська партія США
Конфесія Єпископальна церква
Батько J. Fife Symington Jr.d
Мати Martha Howard Symingtond[2]
Автограф

Джон Файф Симінгтон III (англ. John Fife Symington III; нар. 12 серпня 1945(19450812), Нью-Йорк) — американський бізнесмен і колишній губернатор штату Аризона з 1991-го до своєї відставки у 1997 році.

Освіта[ред. | ред. код]

Симінгтон походить від знатної сім'ї Меріленда, він — правнук сталевого магната Генрі Клей Фріка, його батько Дж. Файф Симінгтон молодший (19102007) був послом США у Тринідаді і Тобаго у 19691971 роках. Його двоюрідний брат, Стюарт Симінгтон, був сенатором США від штату Міссурі. Він одружився з колишньою Енн Олін Пріцлаф, спадкоємицею сім'ї Олін. У них є п'ятеро дітей і четверо онуків.

Джон вчився в престижній школі Гілман в Балтіморі, потім вступив до Гарвардського університету, який закінчив у 1968-му зі ступенем в голландській історії мистецтва і був членом Порцелянового клубу. Він служив у ВПС США під час В'єтнамської війни, знаходячись на базі ВПС Луки у графстві Марікопа, штат Аризона. Він залишався в Аризоні і став брати участь в розвитку нерухомості, заснувавши свою власну компанію Симінгтона у 1976 році.

Губернаторство[ред. | ред. код]

Перший термін (1991—1995)[ред. | ред. код]

Симінгтон переміг на пості губернатора штату Аризона у 1990 році з 44 % голосів республіканців серед чотирьох кандидатів. Симінгтон був приведений до присяги 6 березня 1991. Під час свого першого терміну губернатор був предметом розслідування своєї участі в південно-західних заощадженнях і кредитування. Пізніше він був знятий і переобраний у 1994 році.

Другий термін (1995—1997)[ред. | ред. код]

Національний парк Гранд-Каньйон був закритий вперше у листопаді 1995 року через глухий кут федерального бюджету. Пізніше, Симінгтон був засуджений за звинуваченням у здирництві, помилкових фінансових звітах, а також банківському шахрайстві. Він був визнаний винним у банковому шахрайстві у 1997 році. За законами штату Аризона не дозволяється засудженим злочинцям виконувати свої обов'язки, тому Симінгтон залишив свою посаду 5 вересня 1997 року. Цю постанову, однак, було скасовано у 1999 р. Дев'ятим окружним апеляційним судом.

У квітні 2007 року Симінгтон був призначений головою Ради опікунів Ботанічного саду Санта-Барбари.

НЛО-явище[ред. | ред. код]

У 2007 році Файф заявив, що він був свідком одного з «кораблів невідомого походження» протягом 1997 року під час подій у Фініксі, проте відзначив, що він не пішов до громадськості з інформацією.

В інтерв'ю газеті The Daily Courier у Прескотті Симінгтон сказав:

«Я пілот, і я знаю про кожній машину, яка літає. Це щось було більше, ніж все, що я коли-небудь бачив. Це залишається для мене великою загадкою. Інші люди бачили це, відповідальні люди. Я не знаю, чому хтось висміює їх».

«Це щось було величезним і незбагненним. Хто знає, звідки воно взялося? Багато людей бачили це, і я бачив це також. Це була катастрофа. І це не могли бути спалахи, тому що це було занадто симетричним. Воно мало геометричний план і постійну форму».

Однак, коли Файф був губернатором у 1997 році, він обіцяв розібратися у всьому, потім швидко висміяв явище і свідків на своїй прес-конференції, на якій начальник його штабу одягнувся в костюм прибульця, сказавши журналістам, що вони знайшли винуватця.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]