Фаренсе

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Фаренсе (футбольний клуб))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Португалія «Фаренсе»
Повна назва Sporting Clube Farense
Засновано 1910
Населений пункт Фару, Португалія Португалія
Стадіон «Сан-Луїш»
Вміщує 14 000
Президент Португалія Антоніу Барау
Головний тренер Португалія Жорже Кошта
Ліга Сегунда-Ліга
2021/22 11.
Домашня
Виїзна

«Фаренсе» (порт. Sporting Clube Farense) — португальський футбольний клуб з міста Фару, заснований 1910 року. Виступає у Сегунда-Лізі Португалії. Домашні матчі проводить на стадіоні «Сан-Луїш», який вміщує 14 000 глядачів.

Історія[ред. | ред. код]

Футбол в Алгавре був завезений екіпажем англійського корвету, який стояв на якорі в Фару в 1904 році. Гра швидко набула популярності в місті. Перший футбольний матч був проведений на імпровізованому полі 10 червня того ж року. Ідея Жоау Ґральйо створити в Фару футбольний клуб була підхоплена молоддю міста і 1 квітня 1910-го було засновано «Фаренсе».

За всю історію існування «Фаренсе» провів 23 сезони в Прімейра-Лізі, найуспішнішим з яких став сезон 1994-95 коли команда зайняла 5-те місце у підсумковій таблиці і здобула право грати в Кубку УЄФА наступного сезону[1]. Також в активі команди є фінал Кубка Португалії сезону 1989-90, в якому «Фаренсе» поступився «Ештрелі» у двоматчевому протистоянні з рахунком 1-1 та 0-2[2]. Втім, останній гранд тогорічного розіграшу кубка «Порту» вибув ще на стадії 1/8 фіналу.

Досягнення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]