Флойд Мейвезер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Флойд Мейвезер
зображення
Загальна інформація
Повне ім'я Флойд Джой Мейвезер-молодший
Прізвисько Pretty Boy
Money
Громадянство США США
Народився 24 лютого 1977(1977-02-24) (47 років)
США Массачусетс, Мічиган, США
Alma mater Ottawa Hills High Schoold
Вагова категорія Друга напівлегка вага 59,0 кг
Легка вага 61,2 кг
Перша напівсередня вага 63,5 кг
Напівсередня вага 66,7 кг
Перша середня вага 69,9 кг
Стійка Ортодокс
Зріст 173
Професіональна кар'єра
Перший бій 11 жовтня 1996
Останній бій 26 серпня 2017
Боїв 50
Перемог 50
Перемог нокаутом 27
Поразок 0
Нічиїх 0
Аматорська кар'єра
Боїв 90
Перемог 84
Поразок 6
Спортивні медалі
Представник США США
Бокс
Олімпійські ігри
Бронза 1996 Атланта До 57 кг

Флойд Мейвезер молодший (англ. Floyd Sinclair 24 лютого 1977, Гранд-Рапідс, Мічиган, США) — непереможний американський боксер-професіонал, що виступав у напівсередній вазі. Багаторазовий чемпіон світу за різними версіями в другій напівлегкій, легкій, першій напівсередній, напівсередній, першій середній вазі. Загалом переміг 24 бійців за титул чемпіона світу[1]. Найкращий боксер 1998 та 2007 років за версією журналу «Ринг».

Любительська кар'єра[ред. | ред. код]

У любителях провів 90 боїв, одержав 84 перемоги і лише 6 поразок. Уже в любителях правильно вибирав тактику, яка не давала супернику змоги завдавати влучних ударів. За таку манеру бою отримав прізвисько Pretty Boy.

На чемпіонаті світу 1995 року після натужної перемоги у першому бою програв у другому Нуреддіну Меджихуд (Алжир).

На Олімпійських іграх в Атланті виграв бронзову медаль. У півфіналі суперечливим рішенням програв болгарському боксеру Серафіму Тодорову. Американська команда безуспішно подавала апеляцію.

Виступи на Олімпіадах[ред. | ред. код]

Змагання Вагова
категорія
Раунд 1/32 Раунд 1/16 Чвертьфінал Півфінал Фінал
Суперник
Результат
Суперник
Результат
Суперник
Результат
Суперник
Результат
Суперник
Результат
Місце
Атланта 1996 До 57 кг Казахстан Бахтияр Толегенов
Перемога
RSC
Вірменія Артур Геворкян
Перемога
16
-3
Куба Лоренсо Арагон
Перемога
12
-11
Болгарія Серафім Тодоров
Поразка
9-10
Не проходить 3

Професійна кар'єра[ред. | ред. код]

Мейвезер проти Джуди[ред. | ред. код]

Бій відбувся 8 квітня 2006 року в Лас-Вегасі в рамках напівсередньої ваги. На кону стояв титул чемпіона IBF і IBO. Спершу Заб Джуда мав перевагу, однак вже до кінця бою він підсів у швидкості. У 10-му раунді трапився інцидент: Джуда вдарив суперника нижче пояса, а потім по потилиці. Команда Мейвезера не стримала емоцій, і його представники вибігли на ринг. Зав'язалася колотнеча, однак згодом ситуацію було виправлено і поєдинок продовжився. За одноголосним рішенням суддів і новим чемпіоном став Флойд Мейвезер[2].

Мейвезер проти Гаттона[ред. | ред. код]

Мейвезер і Гаттон на прес-конференції

Після перемоги над Оскаром Де Ла Хойєю Мейвезер вирішив відмовитися від свого титулу чемпіона WBC у першій середній вазі, щоб зберегти чемпіонські пояси у напівсередній вазі. 27 липня 2007 року було оголошено, що Мейвезер вийде зі своєї короткої пенсії, щоб зустрітися з непереможним британським чемпіоном за версією журналу The Ring Ріккі Гаттоном[3]. Організацією бою займалися промоутерська компанія Мейвезера Mayweather Promotions та Де Ла Хойї Golden Boy Promotions" Цей бій обіцяв бути найбільшою подією у напівсередній вазі з 1999 року, коли зустрілися Оскар Де Ла Хойя та Фелікс Тринідад. 17 серпня було оголошено, що він відбудеться на арені MGM Grand у Лас-Вегасі.

Бій відбувся 8 грудня, а перемогу в ньому впевнено одержав Флойд Мейвезер[4]. У 1-му раунді Гаттон впіймав суперника лівим джебом, що дещо збило Мейвезера з рівноваги[5]. Ріккі весь час йшов вперед, що спричиняло американцю певний дискомфорт. Однак у 3-му раунді чемпіон провів вдалий правий удар, який розсік брову Гаттона над правим оком[6]. У 6-му раунді суддя Джо Кортез зняв з британця одне очко за удар по потилиці[7]. Мейвезер став відчувати втому суперника і дедалі частіше ловив його на контратаках. У 10-му раунді Гаттон кинувся на суперника, що стояв у куті, але пропустив лівий хук, що відправив його у нокдаун, після якого він встав на рахунок 8. Мейвезер кинувся на суперника, але британець почав клінчувати, рятуючи себе. Після того як рефері їх розняв, він пропустив ще два потужні хуки в щелепу, що відкинули його на канати. Флойд спробував його добити, але рефері не дав йому це зробити, зупинивши бій. Одночасно з цим команда Гаттона викинула білий рушник на ринг. Британець зазнав своєї першої поразки у кар'єрі. На момент зупинки бою Мейвезер впевнено вигравав на суддівських карточках: 88:82, 89:81, 89:81.

Після поєдинку Мейвезер сказав:

Ріккі Хаттон жосткий боєць. Він залишився чемпіоном у моїх очах, і я б хотів побачити його бої знову. Ріккі Хаттон, ймовірно, один із найскладніших суперників, з яким я зустрічався. Я бив його з дещо більшою силою, але він продовжував іти, і я можу зрозуміти чому вони називають його Hitman.

Флойд Мейвезер

Також він оголосив, що завершує професійну кар'єру, щоб сконцентруватися на своїй промоутерській компанії, а також хотів би, щоб Гаттон став його першим клієнтом[8]. Цей бій зібрав 920 000 покупок PPV.

Мейвезер проти Маркеса[ред. | ред. код]

Мейвезер проти Маркеса

2 травня 2009 року було оголошено, що Флойд Мейвезер вирішив повернутися у великий бокс після того, як закінчив свою кар'єру 21 місяць тому. Його суперником 18 липня став мексиканський чемпіон за версією The Ring у легкій вазі, а також № 2 рейтингу P4P Хуан Мануель Маркес[9].

Перед підписанням контракту були тривалі переговори, що були пов'язані з тим, у якій вазі пройде бій. Маркес ніколи не піднімався вище 135 фунтів, а свій останній бій провів у 130 фунтах. Мейвезер хотів провести бій у 147 фунтах — вазі у якій він виступав з 2005 року. Аби зменшити різницю у розмірах боксерів, бій вирішили провести у проміжній вазі 144 фунтів[10]. Під час тренування Мейвезер травмував ребро, через що бій пренесли на 19 вересня цього ж року. Під час процедури зважування вага Маркеса була 142 фунти, а Мейвезера 146 фунтів, що перевищує домовлену вагу на 2. Мейвезер мав сплатити 300 000 дол. США за кожний зайвий фунт[11]. Однак пізніше стало відомо, що за декілька днів до бою у контракт було внесено зміни, які дозволяли Мейвезеру важити до 147 фунтів, але він все одно погодився виплатити Маркесу компенсацію[12].

Перший раунд пройшов із перевагою американця, що використовував свій швидкий джеб. У 2-му раунді Мейвезер, відходячи назад, провів лівий хук, який відправив суперника в нокдаун. Маркес одразу встав та прийшов до тями. 4-й раунд також пройшов під тотальною перевагою американця: майже кожний його удар доходив до цілі. Наприкінці цього раунду Маркес отримав невелике розсічення над правим оком. У середніх раундах Флойд продовжував домінувати, насамперед завдяки своїй швидкості. Маркес просто не встигав влучати в нього. Показовим був момент у 7-му раунді, коли Мейвезер був загнаний до канатів, але завдяки своєму руху вийшов із цієї ситуації. Коли Флойд пропускав удари, він глузливо усміхався супернику. Американець намагався розізлити та вивести з себе досвідченого Маркеса. У кінці 8-го раунду він підійшов до канатів та став руками закликати суперника. Мексиканець кинувся з великою кількістю потужних ударів, але коли пролунав гонг Мейвезер знову лише усміхався. У наступних раундах Флойд, незважаючи на зусилля Маркеса, повністю перебоксував його. Судді віддали перемогу американцю: 120:107, 119:108, 118:109.

Цей бій зібрав 1 100 000 покупок PPV та приніс своїм організаторам 52 млн дол. Самі боксери гарантовано заробили: Мейвезер — 10 млн дол, Маркес — 3,2 млн дол.

Мейвезер проти Котто[ред. | ред. код]

2 листопада 2011 року Леонард Еллербе оголосив, що наступний бій Флойда Мейвезера відбудеться 5 травня 2012 року в Лас-Вегасі на арені MGM Grand. Після чергових невдалих переговорів із філіппінцем Менні Пак'яо боксер вирішив спробувати ще раз завоювати титул у п'ятій ваговій категорії для себе. 1 лютого 2012 року було оголошено, що суперником американця буде пуерториканський боксер Мігель Котто. Він був не тільки чемпіоном WBA (Super) у першій середній вазі, а й № 1 у цій ваговій категорії за версією журналу «Ринг». Сприяло організації цього бою те, що у Котто закінчився контракт із компанією Боба Арума Top Rank, і він став співпрацювати з Golden Boy. WBC виставила свій діамантовий пояс у цьому бою, який вона розігрує лише між топовими боксерами[13].

5 травня перемогу одностайним рішенням суддів здобув Флойд Мейвезер, покращивши свій рекорд до 43:0[14]. Для Котто ця поразка стала 3-ю в кар'єрі.

Більша частина бою була рівною, дякуючи зусиллям чемпіона. Старт поєдинку пройшов у характерній для Мейвезера манері, він віддав центр рингу та зосередився на контратаках. За рахунок переваги у швидкості та прекрасного таймінгу американцю вдавалося ухилятися від атак суперника та завдавати різких болючих ударів. Котто, своєю чергою, багато пресингував, нав'язуючи силовий бокс, що змушувало Мейвезера завжди бути біля канатів. У 4-му раунді Мігелю вдалося декілька раз влучно провести удари по тулубу та голові суперника. Найважчим для Мейвезера був 5-й раунд, у якому Котто загнав його у кут та завдавав величезної кількості ударів. Пуерториканець намагався боксувати на ближній та середній дистанції; як тільки дистанція збільшувалася, він починав програвати технічнішому супернику. Мейвезер знизив темп поєдинку та перебоксовував Котто у середніх раундах. З 8-го по 11-й раунд було видовишне протистояння стилів: Котто, який постійно йде вперед, та Мейвезер, який шукав дірки в обороні суперника. 12-й раунд легко забрав Флойд, якому вдалося провести комбінацію в голову суперника, але той встояв. Рахунок суддів: 118:110, 117:111, 117:111 на користь американця. Після бою Мейвезер сказав Котто, що він найжосткіший боєць, з яким він коли-небуть зустрічався.

Про перевагу американця свідчить і комп'ютерна статистика CompuBox. У Мейвезера 26 % вдалих ударів (179 з 687), а у Котто 21 % (105 з 505). Також у американця пройшло 128 з 382 силових ударів (34 %), а в пуерториканця лише 75 з 329 (23 %)[15]. Цей бій купили у платній трансляції PPV 1 500 000, що принесло організаторам 94 млн дол., а сам Флойд заробив найбільший гонорар у своїй кар'єрі на той момент — 32 млн дол.[16][17] Самі забори PPV стали другими в історії, якщо не враховувати бої у важкій вазі.

Мейвезер проти Альвареса[ред. | ред. код]

14 вересня 2013 року відбувся об'єднаний бій в першій сердній вазі. Мейвезер захищав свій чемпіонський пояс за версією WBA Super, а Сауль Альварес чемпіонство WBC і The Ring. Цей бій став найкасовішим в історії[18] . Прибуток від платних трансляцій склав 150 млн дол. Причиною такого прибутку стала грандіозна піар-компанія. Боксери відвідали безліч американських і мексиканських міст. Багато американських зірок відвідали цей поєдинок.

Альварез нічого не зумів протиставити досвідченому американцю. Флойд повністю перебоксував суперника в кожному з раундів, але лише двоє з трьох суддів віддали йому перемогу. Третя суддя визначила нічию. Альварез зазнав першої поразки в кар'єрі. Загальний рахунок бою: 114:114, 117:111, 117:111.

Мейвезер проти Майдани I[ред. | ред. код]

3 травня 2014 року Флойд Мейвезер зустрівся з аргентинським чемпіоном WBA Маркосом Майданою. Перша половина бою вийшла конкурентною. Майдані часто вдавалося притискати Мейвезера до канатів і завдавати жорстких ударів. Однак після 8-го раунду Майдана почав подавати ознаки втоми, і Мейвезер взяв бій під свій контроль. Один із суддів порахував, що поєдинок був рівним, але двоє інших віддали перемогу Мейвезеру. Рахунок суддівських записок: 117:111, 116:112, 114:114. Майдана в післяматчевому інтерв'ю висловив упевненість, що він виграв бій. У статистиці ударів за системою CompuBox у бою з Маркосом Майданою Флойд Мейвезер пропустив найбільшу кількість ударів у своїй кар'єрі — 221. Сам же Флойд провів на 9 точних ударів більше — 230. А от за викинутими ударами перевага була на боці Майдани — 858 проти 426 у Мейвезера. Точнішим у своїй діях, відповідно, був Флойд.

Мейвезер проти Пак'яо[ред. | ред. код]

Цьому поєдинку передували дуже довгі переговори тривалістю близько 6 років. Однак траплялися суперечності, через які домовленості не можна було досягнути. Нові переговори розпочалися у кінці 2014 року, а вже 20 лютого американський боксер офіційно оголосив про те, що бій відбудеться 2 травня[19][20].

2 травня 2015 року відбувся один із найбільш очікуваних боїв в історії боксу. На кону стояли титули чемпіона WBO, WBC, WBA (Super), The Ring, а також перше місце P4P. Перемогу одностайним рішенням суддів одержав Флойд Мейвезер[21]. Цей бій став найкасовішим в історії боксу[22].

Мейвезер проти МакГрегора[ред. | ред. код]

26 серпня 2017 року відбувся бій між Флойдом Мейвезером та бійцем змішаного стилю, поточним чемпіоном UFC у легкій вазі Конором Макгрегором. Бій відбувався за правилами боксу. Мейвезер здобув перемогу технічним нокаутом (TKO) у 10-му раунді.

У пресі бій отримав звання «Грошовий бій» (англ. The Money Fight) або «Найдорожчий бій в історії», оскільки організатори заробили на ньому 600 млн дол., а гонорари склали 100 млн і 30 млн дол. відповідно переможцю і переможеному.

Таблиця боїв[ред. | ред. код]

50 Перемог (27 нокаутом, 23 за рішення суддів), 0 Поразок (0 нокаутом, 0 за рішення суддів)
Результат Рекорд Суперник Спосіб Раунд Час Дата Місце проведення Примітки
Перемога 50-0 Ірландія Конор Макгрегор
Дебют (21-3 в MMA)
TKO 10 1:05 26 серпня 2017 США T-Mobile Arena, Лас-Вегас, Невада, США Бій за спеціальний титул WBC Money Belt.
Перемога 49-0 США Андре Берто
(30-3-23, 31)
UD 12 12 вересня 2015 США MGM Grand, Лас-Вегас, Невада, США Чемпіон світу в напівсередній вазі за версією WBC, WBA (super) і журналу Ring. Суддівський рахунок: 120/108, 118/110 і 117/111.
Перемога 48-0 Філіппіни Менні Пак'яо
(57-5-2, 38)
UD 12 17:00 2 травня 2015 США MGM Grand, Лас-Вегас, Невада, США Чемпіон світу в напівсередній вазі за версією WBC (4-ий захист Мейвезера), WBA (2-ий захист Мейвезера), WBO (2-ий захист Менні Пак'яо). Суддівський рахунок: 118/110 і 116/112 (двічі).
Перемога 47-0 Аргентина Маркос Майдана (2)
(35-4-0, 31)
UD 12 13 вересня 2014 США MGM Grand Hotel & Casino, Лас-Вегас, США Захистив титулів чемпіона WBC, WBA і The Ring в напівсередній вазі.
Перемога 46-0 Аргентина Маркос Майдана (35-3-0, 31) MD 12 3 травня 2014 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Захистив титул чемпіона WBC і The Ring в напівсередній вазі.
Виграв титул чемпіона WBA в напівсередній вазі.
Перемога 45-0 Мексика Сауль Альварес MD 12 14 вересня 2013 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Захистив титул чемпіона WBA(Super) в першій середній вазі.
Виграв титули чемпіона WBC і The Ring в першій середній вазі.
Перемога 44-0 США Роберт Герреро UD 12 4 травня 2013 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Захистив титул чемпіона WBC в напівсередній вазі.
Виграв титул чемпіона The Ring в напівсередній вазі.
Перемога 43-0 Пуерто-Рико Мігель Котто UD 12 5 травня 2012 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Виграв титул чемпіона WBA (Super) у першій середній вазі.
Перемога 42-0 США Віктор Ортіс KO 4 (12) 2:59 17 вересня 2011 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Виграв титул чемпіона WBC в напівсередній вазі.
Перемога 41-0 США Шейн Мослі UD 12 1 травня 2010 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США
Перемога 40-0 Мексика Хуан Мануель Маркес UD 12 19 вересня 2009 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США
Перемога 39-0 Велика Британія Ріккі Гаттон TKO 10 (12) 1:35 8 грудня 2007 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Захистив титул чемпіона WBC і The Ring в напівсередній вазі.
Перемога 38-0 США Оскар Де Ла Хойя SD 12 5 березня 2007 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Виграв титул чемпіона WBC в першій середній вазі.
Перемога 37-0 Аргентина Карлос Больдомір UD 12 4 листопада 2006 США Лас-Вегас, США Виграв титул чемпіона WBC,IBA і The Ring в напівсередній вазі.
Захистив титул IBO в напівсередній вазі.
Перемога 36-0 США Заб Джуда UD 12 8 квітня 2006 США Лас-Вегас, США Виграв титул чемпіона IBF і вакантний титул IBO в напівсередній вазі.
Перемога 35-0 США Шармба Мітчелл TKO 6 (12) 2:06 19 листопада 2005 США Портленд, США
Перемога 34-0 Канада Артуро Гатті RTD 6 (12) 3:00 25 червня 2005 США Нью-Джерсі, США Виграв титул чемпіона WBC в першій напівсередній вазі.
Перемога 33-0 Пуерто-Рико Генрі Бруселес TKO 8 (12) 2:55 22 січня 2005 США Маямі, США
Перемога 32-0 США Демаркус Корлі UD 12 22 травня 2004 США Нью-Джерсі, США
Перемога 31-0 ПАР Філліп Нду TKO 7 (12) 1:08 1 листопада 2003 США Мічиган, США Захистив титул чемпіона WBC і The Ring у легкій вазі.
Перемога 30-0 Домініканська Республіка Вікторіано Соса UD 12 19 квітня 2003 США Каліфорнія, США Захистив титул чемпіона WBC і The Ring у легкій вазі.
Перемога 29-0 Мексика Хосе Луїс Кастільйо UD 12 7 грудня 2002 США Лас-Вегас, США Захистив титул чемпіона WBC і The Ring у легкій вазі.
Перемога 28-0 Мексика Хосе Луїс Кастільйо UD 12 20 квітня 2002 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Виграв титул чемпіона WBC і вакантний титул The Ring у легкій вазі.
Перемога 27-0 Мексика Хесус Чавес RTD 9 (12) 3:00 10 листопада 2001 США Сан-Франциско, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 26-0 США Карлос Ернандес UD 12 26 травня 2001 США Мічиган, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 25-0 США Дієго Корралес TKO 10 (12) 2:19 20 січня 2001 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 24-0 США Емануель Огастес TKO 9 (10) 1:06 21 жовтня 2000 США Детройт, США
Перемога 23-0 Мексика Георгіос Варгас UD 12 18 березня 2000 США MGM Grand Garden Arena, Лас-Вегас, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 22-0 Пуерто-Рико Карлос Херена RTD 7 (12) 3:00 11 вересня 1999 США Лас-Вегас, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 21-0 Уганда Джастін Джуко KO 9 (12) 1:20 22 травня 1999 США Лас-Вегас, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 20-0 Аргентина Карлос Ріос UD 12 17 лютого 1999 США Гранд-Рапідс, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 19-0 США Ейнджел Манфреді TKO 2 (12) 2:47 19 грудня 1998 США Маямі, США Захистив лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 18-0 США Хераро Ернандес RTD 8 (12) 3:00 3 жовтня 1998 США Лас-Вегас, США Виграв лінійний титул і титул чемпіона WBC у другій напівлегкій вазі.
Перемога 17-0 Канада Тоні Пеп UD 10 14 червня 1998 США Атлантик-Сіті, США
Перемога 16-0 Аргентина Густаво Фабіан Куельйо UD 10 18 квітня 1998 США Лос-Анджелес, США
Перемога 15-0 Домініканська Республіка Мігель Мело TKO 3 (10) 2:30 23 березня 1998 США Машантакет, США
Перемога 14-0 США Сем Джирард TKO 2 (10) 2:47 28 лютого 1998 США Атлантик-Сіті, США
Перемога 13-0 Пуерто-Рико Ектор Арройо TKO 5 (10) 1:21 9 січня 1998 США Білоксі, США
Перемога 12-0 США Анджело Нуньєс TKO 3 (8) 2:42 20 листопада 1997 США Лос-Анджелес, США
Перемога 11-0 Мексика Феліпе Гарсія KO 6 (8) 2:56 14 жовтня 1997 США Бойсе, США
Перемога 10-0 США Луі Лейха TKO 2 (10) 2:33 6 вересня 1997 США Ель-Пасо, США
Перемога 9-0 Мексика Хесус Чавес TKO (5) 6 2:02 12 липня 1997 США Білоксі, США
Перемога 8-0 США Ларі О'Шилдс UD 6 14 червня 1997 США Сан-Антоніо, США
Перемога 7-0 США Тоні Дюран TKO 1 (6) 1:12 9 травня 1997 США Лас-Вегас, США
Перемога 6-0 США Боббі Геперт TKO 1 (6) 1:30 12 квітня 1997 США Лас-Вегас, США
Перемога 5-0 США Кіно Родригес KO 1 (6) 1:44 12 березня 1997 США Гренд-Репідс, США
Перемога 4-0 США Едгар Айала TKO 2 (4) 1:39 1 лютого 1997 США Чула-Віста , США
Перемога 3-0 США Джеррі Купер TKO 1 (4) 1:39 18 січня 1997 США Лас-Вегас, США
Перемога 2-0 США Реджі Сандерс UD 4 30 листопада 1996 США Альбукерке, США
Перемога 1-0 Мексика Роберто Аподака TKO 2 (4) 0:37 11 жовтня 1996 США Лас-Вегас, США

Результати придбань платних боїв (PPV)[ред. | ред. код]

Дата Бій Вивіска Покупок Канал
25 червня 2005 року Флойд Мейвезер vs. Артуро Гатті Thunder & Lightning 365 000 HBO
8 квітня 2006 року Флойд Мейвезер vs. Заб Джуда Sworn Enemies 374 000 HBO
4 листопада 2006 року Флойд Мейвезер vs. Карлос Бальдомір Pretty Risky 325 000 HBO
5 травня 2007 року Флойд Мейвезер vs. Оскар Де Ла Хойя The World Awaits 2 400 000[23] HBO
8 грудня 2007 року Флойд Мейвезер vs. Ріккі Гаттон Undefeated 920 000 HBO
19 вересня 2009 Флойд Мейвезер vs. Хуан Мануель Маркес Number One/Numéro Uno 1 100 000[24] HBO
1 травня 2010 року Флойд Мейвезер vs. Шейн Мослі Who R U Picking? 1 400 000[25] HBO
17 вересня 2011 року Флойд Мейвезер vs. Віктор Ортіз Star Power 1 250 000[26] HBO
5 травня 2012 року Флойд Мейвезер vs. Мігель Котто Ring Kings 1 500 000[27] HBO
4 травня 2013 року Флойд Мейвезер vs. Роберт Герерро May Day 1 000 000 Showtime
14 вересня 2013 року Флойд Мейвезер vs. Сауль Альварес The One 2 200 000[28] Showtime
3 травня 2014 року Флойд Мейвезер vs. Маркос Майдана The Moment 900 000 Showtime
13 вересня 2014 року Флойд Мейвезер vs. Маркос Майдана II Mayhem 925 000 Showtime
2 травня 2015 року Флойд Мейвезер vs. Менні Пак'яо Fight of the Century 4 400 000[29] Showtime & HBO
12 версня 2015 року Флойд Мейвезер vs. Андре Берто High Stakes 550 000[30] Showtime

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У чоботях на Красній площі. Легендарний боксер прилетів до Росії. Фото. Процитовано 28 квітня 2022. 
  2. Мэйвезер — Джуда. Заявления после боя. Архів оригіналу за 16 січня 2015. Процитовано 16 січня 2015. 
  3. Hatton seals bout with Mayweather
  4. Непереможний Мейвезер нокаутував Хаттона
  5. Hatton v Mayweather: Round 1
  6. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/boxing/7135228.stm Hatton v Mayweather: Round 3
  7. Floyd Mayweather KOs Ricky Hatton
  8. Mayweather Shocks, Knocks Hatton Out in Ten
  9. Mayweather Jr. to fight again
  10. Mayweather-Marquez To Take Place at 144, Not 147
  11. Mayweather in weight flap for Marquez bout
  12. Mayweather loses $300K per pound
  13. Діамантовий пояс для Котто і Мейвезера
  14. Мейвезер переміг Котто
  15. Флойд Мейвезер не такий домінуючий як завжди у бою з Котто
  16. Floyd Mayweather does $94M in PPV
  17. Floyd Mayweather Jr. sets record
  18. Бой Мейвезер-Альварес стал самым денежным в истории
  19. Мэйвезер объявил о подписании контракта на бой с Пакьяо
  20. Пакьяо и Мейвезер договорились про «бой века» за 250 миллионов
  21. «Бой века»: Мейвезер по очкам победил Пакьяо
  22. Бій між Мейвезером та Пак'яо — найкасовіший в історії боксу
  23. Emen, Jake (30 жовтня 2011). Biggest boxing PPVs of all time – UFC. Sports.yahoo.com. Архів оригіналу за 19 листопада 2010. Процитовано 3 листопада 2011. 
  24. Mayweather Marquez fight yields 1 million buys. http://sports.espn.go.com. 25 вересня 2013. 
  25. Floyd Mayweather Jr.-Shane Mosley fight draws 1.4 million buys, $78.3 million in TV revenue. ESPN. 11 травня 2010. 
  26. The Numbers Are In! Mayweather-Ortiz Is Second Highest Grossing Non-Heavyweight Fight. Fighthype.com. 28 жовтня 2011. 
  27. Floyd Mayweather-Miguel Cotto rakes in $94M in PPV sales. Espn.go.com. 
  28. Rob Smith (20 вересня 2013). Floyd Mayweather-Canelo Alvarez top grossing PPV fight. Espn.go.com. 
  29. Floyd Mayweather-Manny Pacquiao smashes every financial record going. 12 травня 2015. 
  30. Mayweather vs Berto PPV buys 550,000 a 'generous' estimate. 16 вересня 2015. 

Посилання[ред. | ред. код]