Французька попмузика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Французька попмузика, або френч-поп — попмузика, яка виконується французькою мовою. Зазвичай притаманна виконавцям із Франції, Канади, Бельгії, Швейцарії та інших франкомовних територій світу. Цільовою аудиторією є франкомовний ринок, — переважно у Франції, — який є значно меншим та більш незалежним, ніж мейнстримівський англомовний ринок.

Історія[ред. | ред. код]

Першими виразними стилями френч-попу були френч-рок та є-є, які виникли у Франції у 1960-х роках. Впливом на них стала американська музика рок-н-ролу 1950-х років. На початку зародження френч-поп його можна було легко відрізнити від шансону, проте з часом ці два напрямки змішалися та поєдналися.

Радіо у Франції[ред. | ред. код]

У Франції існують численні радіостанції, які транслюють френч-поп, такі як NRJ, RTL 2, Virgin Radio (колишня назва Europe 2), Radio Nova, Chérie FM та багато інших. Окрім французької попмузики ці радіостанції також грають мейнстримівську попмузику англійською мовою, а також латиноамериканський поп, італійський поп чи африканський поп, залежно від станції.

Згідно з поправкою Пельша 1994-го року Закону про реформу радіомовлення, у прайм-тайм радіостанції Франції зобов'язані транслювати мінімум 40 % пісень французькою мовою.[1]

Відомі представники напрямку[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]