Футурама: Гра Бендера

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Футурама: Гра Бендера
Futurama: Bender's Game
DVD-обкладинка мультфільму в США
Вид анімація
Жанр наукова фантастика
гумористична фантастика
Фентезі
Режисер Пітер Аванзіно
Продюсер Лі Суперчинські
Клаудія Кац
Сценарист Ерік Каплан
Девід Коен
На основі Футурама
Ролі озвучували Біллі Вест
Кеті Сагал
Джон ДіМаджіо
Тресс МакНілл
Моріс Ламарч
Філ Ламарр
Лорен Том
Девід Герман
Том Кенні
Композитор Крістофер Тінг
Кінокомпанія The Curiosity Company
Rough Draft Studios
Дистриб'ютор 20th Century Fox Home Entertainment
Тривалість 87 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2008
Дата виходу 4 листопада
IMDb ID 1054486
Попередній Футурама: Звір з мільярдом спин
Наступний Футурама: В дику зелену далеч
ilovebender.com


Футурама: Гра Бендера (англ. Futurama: Bender's Game) — третій повнометражний анімаційний фільм, знятий на основі телевізійного серіалу «Футурама». Вийшов 4 листопада 2008 року на DVD та Blu-ray.

«Bender's Game» та три інші DVD-фільми перетворено на п'ятий сезон серіалу, який вийшов в ефір на каналі «Comedy Central» у 2008 році (кожен фільм розбито на 4 серії ефірного сезону). В Україні був уперше показанний на QTV 19 квітня 2011 року.

Назва фільму відсилає на науково-фантастичний роман Орсона Скотта Карда 1985 року Гра Ендера[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Ігноруючи накази професора Фарнсворта щодо економії палива через зростання цін на темну речовину, Ліла використовує "Міжпланетний Експрес", щоб взяти участь у дербі після того, як її образили реднеки. Корабель зазнав аварії, але через лазерну операцію на очах професор лише помічає, що паливо було використано. Щоб покарати Лілу і навчити її керувати гнівом на неї одягнули електронний нашийник. Тимчасом Бендер спостерігає, як К'юберт та Дуайт грають у Dungeons & Dragons зі своїми друзями, але він не може приєднатися до них, оскільки, роботи, нібито, не мають уяви. Після кількох спроб уявити речі, Бендерові вдається уявити себе як середньовічного лицаря на ім'я "Титаніус Англсміт, вигадлива людина Корнувуда" і він вступає в гру.

Екіпаж дізнається, що мама, яка контролює єдину у світі шахту темної матерії, обмежує постачання з метою збільшення прибутку. Професор повідомляє екіпажу, що працюючи на неї багато років тому, він винайшов спосіб перетворити темну матерію з марної цікавості в пальне зоряного корабля. Процес створив два енергетичні кристали: мама забрала один для собі, а Фарнсворт приховав інший. Якщо два кристали з’єднаються, вони зроблять всю темну матерію непридатною. Фарнсворт забув, де він сховав свій кристал, але його використовують як 12-гранні кістки у дитячій грі. Мама визначає його місцезнаходження і відправляє своїх синів Уолта, Ларрі та Ігнера під виглядом винущувачів сов, щоб поцупити кристал. Фарнсворт зупиняє їх спробу, пославши на них розлючену сову. Фарнсворт, Фрай та Ліла летять до маминої шахти із кристалом, щоб нейтралізувати темну речовину.

У ролях[ред. | ред. код]

Особливості[ред. | ред. код]

Сцена відкриття[ред. | ред. код]

Фільм починається з надпису:"Полум’я у вашому телевізорі не є частиною шоу". Мультфільм на екрані - Quasi at the Quackadero. Подібно до попереднього фільму, замість того, щоб корабель врізався у екран, як у звичайному епізоді, він пролітає крізь нього, після чого починається сцена, яка є пародією на мультфільм 1968 року « Жовтий підводний човен». Екіпаж летить по шматочках числа e, потім повертається назад через екран у реальний світ.

Джерела[ред. | ред. код]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]