Філіпп Херревеге

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Філіп Херревеге)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Філіпп Херревеге
Philippe Herreweghe
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 2 травня 1947(1947-05-02) (76 років)
Місце народження Гент, Фландрія
Громадянство Бельгія Бельгія
Професія диригент
Освіта Гентський університет
Вчителі Marcel Gazelled і Gabriël Verschraegend
Жанр класична музика
Лейбл Virgin Classics,
Harmonia Mundi
Нагороди
Кавалер ордена Почесного легіону
Кавалер ордена Почесного легіону
Орден Мистецтв та літератури
Орден Мистецтв та літератури
CMNS: Файли у Вікісховищі

Філіпп Херревеге (нід. Philippe Herreweghe, * 2 травня 1947(19470502)) — бельгійський диригент, представник руху автентичного виконавства.

Біографія і музична кар'єра[ред. | ред. код]

Народився в Генті. Навчаючись у Гентському університеті, Херревеге поєднував дослідження в медичній науці і психіатрії з музичною освітою в Гентській консерваторії, де він вчитися грі на фортепіано з Марселем Газель, що був концертмейстером Ієгуді Менухіна. В цей же період він почав диригувати і у 1970 році заснував Collegium Vocale Gent і залишив медицину. Дуже скоро Ніколаус Арнонкур і Густав Леонгардт звернули увагу на його музичний підхід і запросили його разом з Collegium Vocale Gent приєднатися до них у їх записі кантат Баха.

Підхід Херревеге до барокової музики отримав широке визнання, і в 1977 році він заснував ще ансамбль в Парижі під назвою La Chapelle Royale, що виконував музику французької Золотої Епохи. З тих пір він заснував кілька інших групи та ансамблів, у репертуарі яких була музика від епохи Відродження і до сучасної музики, у числі яких були: ансамбль Vocal Européen, що спеціалізувався на Ренесансній поліфонії, і Orchestre des Champs-Élysées, заснований в 1991 році і покликаний відродити репертуар романтичної і передромантичної епохи на оригінальних інструментах.

Херревеге найбільш відомий як диригент музики Йоганна Себастьяна Баха. Він вважається батьком-засновником барокової автентичної практики.

Як запрошений диригент, Філіпп Херревеге виступав у ряді відомих оркестрів, включаючи Оркестр Консертгебау, Симфонічний оркестр Ставангера, Роттердамський філармонічний оркестр, Dutch Broadcasting Orchestra, Камерний оркестр Малера, берлінський і віденський філармонічні оркестри і Королівський філармонічний оркестр Фландрії. З 1998 по 2002 рік, він був головним диригентом Королівського філармонічного оркестру Фландрії.

Вибрана дискографія[ред. | ред. код]

Визнання[ред. | ред. код]

У 1990 році європейська преса назвала Херревеге «музичною особистістю року», в 1993 році він і його Collegium Vocale були названі посланниками культури Фландрії. Кавалер ордена мистецтв і літератури (1994), почесний доктор Льовенського католицького університету (1997), кавалер ордена почесного легіона (2003).

Посилання[ред. | ред. код]