Хаггі Ваггі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гаґґі Ваґґі
Історія появ
Ігрова серія Poppy Playtime

Гаґґі Ваґґі (англ. Huggy Wuggy ; від англ. to hug — «обіймати») — персонаж горор-гри Poppy Playtime, що вийшла в жовтні 2021[1][2].

Історія[ред. | ред. код]

Гаґґі Ваґґі є антагоністом горор-гри Poppy Playtime. Це антропоморфна істота, має синє хутро, трикутну голову та величезну посмішку з кількома рядами гострих зубів[3]. Спочатку він був доброзичливим, але через аварію на фабриці став полювати на головного героя[4].

Вперше гравець зустрічає Гаґґі Ваґґі в центрі кімнати, коли той відчиняє двері у вестибюль. Гуманоїдна істота починає гнатися за головним героєм після того, як він відновлює живлення панелі керування. Гаґґі Ваґґі заганяє гравця в глухий кут, і головний герой ламає конвеєр, через що антагоніст падає в обрив[5].

У культурі[ред. | ред. код]

Гаґґі Ваґґі став персонажем мемів. Найпопулярніший з'явився завдяки ютуберу Скорті. Він грав у модифікації, що дозволяють додати до гри GTA V модель Гаґґі Ваґґі. Один із них був спалений, на що Скорті сказав: «У нас зник синій Гаґґі Ваґґі»[4].

Оцінки[ред. | ред. код]

У The Village назвали Гаґґі Ваґґі: "Улюбленим монстром зумерів і головним мемом у TikTok "[1].

У Medialeaks вважають, що він: «Перетворився з кровожерливого монстра на чарівного героя»[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Хагги-Вагги: Любимый монстр зумеров и главный мем в тиктоке. The Village (рос.). Процитовано 27 січня 2022.
  2. а б Кто такой Хагги Вагги из игры Poppy Playtime. Монстр попал в арты геймеров. medialeaks.ru (ru-RU) . Процитовано 27 січня 2022.
  3. Да кто такой этот ваш Хагги Вагги? Гайд по тикток-мемам из Poppy Playtime. Афиша. Процитовано 27 січня 2022.
  4. а б Кто такой Хагги Вагги? Да, это о нём дети говорят: «У нас пропал синий Хагги». Мел (рос.). Процитовано 27 січня 2022.
  5. Christopher Livingston (18 жовтня 2021). This horror game set in an abandoned toy factory isn't playing around. PC Gamer. Процитовано 3 лютого 2022.