Хазін Михайло Леонідович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Михайло Леонідович Хазін
рос. Михаил Леонидович Хазин
Ім'я при народженні Михаил Леонидович Хазин
Народився 5 травня 1962(1962-05-05) (61 рік)
Москва, РРФСР, СРСР
Громадянство СРСР СРСР
Росія Росія
Національність росіянин
Діяльність економіст, публіцист, блогер, телеведучий, радіоведучий
Alma mater Московський державний університет імені М. В. Ломоносова
Знання мов російська
Заклад Інститут фізичної хімії імені Л. В. Писаржевського і Q59259952?
Членство Ізборський клуб
Батько Хазін Леонід Григорович
Родичі Хазін Григорій Лейзерович (дід)
Хазін Андрій Леонідович (брат)
Брати, сестри Andrey Khazind
У шлюбі з Хазіна Олександра Олександрівна (нар. 25 березня 1971)
Діти Анастасія (нар. 12 лютого 1998)
Сайт (рос.)

Михайло Леонідович Хазін (рос. Михаи́л Леони́дович Ха́зин; нар. 5 травня 1962, Москва, РРФСР, СРСР) — російський статистик, аналітик, публіцист, політолог, блогер, теле- і радіоведучий, колишній чиновник адміністрації президента РФ, відомий своїми шовіністськими заявами щодо України. Член Вищої ради Міжнародного євразійського руху, постійний член «Ізборського клубу».

У серпні 2015 року СБУ внесла Хазіна до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України[1].

Висловлювання про Україну[ред. | ред. код]

Прихід Трампа ситуацію змінив. Трамп за регіоналізацію світу і в рамках регіоналізації Україна відходить в нашу сферу впливу. Це інша ситуація. Далі все залежить від того, що ми хочемо. Ми хочемо зберегти Україну цілою, але лояльною Росії. Тоді потрібно повертати Донбас зі зміною керівництва в Києві... Далі починається контрпропаганда. Населення насправді не в захваті там. Так, там є, грубо кажучи, кілька мільйонів чоловік, яких не можна виправити. Ну їх потрібно частково ліквідувати, а частково — вигнати[2].
Приход Трампа ситуацию изменил. Трамп за регионализацию мира и в рамках регионализации Украина отходит в нашу сферу влияния. Это другая ситуация. Картина повинна бути наступною. Новоросія, тобто вся територія від Харкова до Одеської області. Це може бути Запорізька, Дніпропетровська, в загальному, все. Новоросія повинна увійти в Росію областями з повною денацифікацією, деукраїнізацією. З повною забороною використання українського шрифту, українських текстів, передач українською мовою, викладання українською. Коротше кажучи — повністю. А Київ і північна частина України від Сум до Києва, Чернігова і так далі повинні стати аграрною державою[2].

Санкції[ред. | ред. код]

У серпні 2015 року СБУ внесла Хазіна до списку діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України.[3]

15 січня 2023 року, через вторгнення Росії в Україну, внесений до списку санкцій України, передбачається блокування активів на території країни, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, припинення культурних обмінів і співпраці, позбавлення українських держнагород.[4][5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мінкультури публікує Перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Архів оригіналу за 23 вересня 2017. Процитовано 29 листопада 2017.
  2. а б Хазин озвучил предлождение предложил Трампа "расчленить Украину"
  3. Мінкульт назвав прізвища росіян, які загрожують нацбезпеці України. Українська правда (укр.). Процитовано 9 квітня 2023.
  4. ХАЗІН Михайло Леонідович - біографія, досьє, активи | Війна і санкції. sanctions.nazk.gov.ua (укр.). Процитовано 9 квітня 2023.
  5. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №23/2023 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 січня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Посилання[ред. | ред. код]