HeidelbergCement

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
HeidelbergCement
Галузь промисловості видобування нерудних корисних копалинd[1] і промисловість будівельних матеріалів
Дата створення / заснування 1874[2]
Логотип
Зображення
Офіційна назва Heidelberg Materials (вересень 2023)[3]
Коротка назва HC
Засновник Johann Philipp Schifferdeckerd
Менеджер/директор Dominik von Achtend
Країна  Німеччина
Член у Asien-Pazifik-Ausschuss der Deutschen Wirtschaftd[4], Federal Association of Building Materials - Stones and Soild[4], Centre for European Policy Studiesd[4], Deutsche Gesellschaft für Geotechnikd[4], Deutscher Ausschuss für Stahlbetond[4], German Concrete and Construction Technology Associationd[4], DIN[4], Q1477261?[4], Ostausschuss der Deutschen Wirtschaftd[4], Society for Ecological Restorationd[4], Q15852567?[4], German Cement Works Associationd[4], Verband der Industriellen Energie- und Kraftwirtschaftd[4], World Green Building Councild[4], Global Cement and Concrete Associationd[4], Q1259377?[4], Q1202926?[4] і Forschungsgesellschaft für Strassen- und Verkehrswesend[4]
Організаційно-правова форма Aktiengesellschaft[d]
Місце заснування Гайдельберг
Дочірня організація HeidelbergCement (Norway)[d], HeidelbergCement (Sweden)[d], HeidelbergCement (United States)[d], HeidelbergCement[d], Českomoravský cementd, Anneliese Zementwerke AGd[1], ENCId[1] і Zementwerk Weisenaud
Є власником Hanson plcd, Italcementid, Ciments du Marocd, Q3650103?, Mysore Cements Limitedd, Hanson Cementd і Českomoravský cementd
Розташування штаб-квартири Гайдельберг
Попередник cement industry near Hannoverd[1]
Продукція цемент
Карта поширення
Офіційний сайт(англ.)
CMNS: HeidelbergCement у Вікісховищі
Факторiï компанiï у свiтi

HeidelbergCement AG — німецька компанія з виробництва будівельних матеріалів, один з найбільших в світі виробників цементу. Штаб-квартира — у місті Гейдельберг. Заснована в 1874 році.

Діяльність[ред. | ред. код]

Основним акціонером компанії HeidelbergCement AG є Людвіг Меркле (Німеччина) — він має 25,11 % акцій через контрольовані ним компанії. 74 % акцій знаходяться у вільному обігу на ринку.

Заводи компанії розташовані в Німеччині, Бельгії, Великій Британії, Франції та ін. (Всього понад 40 країн):

Компанія постачала матеріали для будівництва Донбас Арени, Храму Святого Сімейства, хмарочосу Боу, Веж Петронас.

У 2010 році HeidelbergCement виробила 78 мільйонів тонн цементу. Загальна чисельність персоналу — понад 53 тисяч чоловік. Обіг HeidelbergCement AG в 2010 році склав 11,8 млрд €, чистий прибуток — 511 млн €.

З 21 червня 2010 включена в німецький фондовий індекс DAX.

В Україні[ред. | ред. код]

В Україні компанія володіє цементними заводами в містах Кам'янське, Амвросіївка і Кривий Ріг. Усі цементні заводи Групи HeidelbergCement в Україні ведуть свою діяльність як єдина юридична особа ПАТ «ХайдельбергЦемент Україна»

  • Амвросіївський цементний комбінат — одне з найстаріших цементних підприємств України. Він має 6 технологічних ліній, 8 млинів. Завод має власну сировинну базу. Мергель і крейда видобуваються в належних підприємству кар'єрах. Їх запаси — значні, а якість мергелю — одна з найкращих в Європі.
  • Дніпродзержинський цементний завод спеціалізується на виробництві шлакових видів цементу. Завод став першим серед цементних підприємств України, які отримали сертифікат на відповідність системи екологічного управління стандартам ISO 14000. Почалося будівництво заводу в 1929 році, введений в експлуатацію під назвою Каменський цементний завод він був в 1934 році. За роки свого існування виробництво зазнало три реконструкції: 1948, 1970, 1979. Завод входить до складу HeidelbergCement Group з 2002 року.
  • Криворізький цементний завод використовує сухий спосіб виробництва цементу. Він був введений в експлуатацію в 1952 році. До складу групи завод увійшов у 2001 році. Кар'єр Жовтокам'яний розташований в 70 км від заводу. Доставка сировини здійснюється залізничним транспортом. Для дозування сировинної суміші побудовано дозувальне відділення (блок) з шістьма бункерами і ваговими стрічковими живильниками фірми «Schenk». На заводі проведені виробничо-технічні модернізації, значні перетворення у сфері корпоративного управління. Впроваджено систему корпоративного обліку SAP.

Примітки[ред. | ред. код]