Хамаров Руслан Рахимович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хамаров Руслан Рахимович
Народився 1973(1973)
Бердянськ
Прізвисько Бердянський маньяк
Покарання Довічне позбавлення волі
Кількість вбивств 11
Спосіб вбивств Удар ножем або підручним предметом
Мотив Сексуальний
Дата арешту 1 березня 2003

Руслан Рахімович Хамаров (нар. 1973) — український серійний вбивця, який убив протягом 2000-2003 років 11 жінок. Засуджений судом до довічного ув'язнення.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Народився у 1973 році. По лінії батька належав до уйгурів.[1] У 1981 році батько покинув сім'ю, прийняв іслам і переїхав до Махачкали. У 1985 році його мати скоїла самогубство, стрибнувши під потяг.

Потім у житті Хамарова були дитбудинок і ПТУ, яке він закінчив у 1991 році. Тоді ж був засуджений за крадіжку та засуджений судом до 2,5 років позбавлення волі. Звільнився у 1993 році.

З 1993 по 1997 рік проживав у Запоріжжі, де повторно здійснив крадіжку та частину терміну (з 1997 по 2000 роки) провів у психіатричній лікарні.

2000 року звільнився і повернувся до Бердянська, де родичі купили йому кімнату, хоча Хамаров ніде й дня не пропрацював.

Серія вбивств 2000-2003 років[ред. | ред. код]

У листопаді 2000 року Хамаров скоїв перше вбивство. Жертвою стала 47-річна жінка, надалі вбивав молодших жінок.

Хамаров знайомився з жертвами в парку, в барах або на танцювальних вечірках, запрошував до себе додому, напував горілкою до втрати самоконтролю, вступав із жертвою в статевий контакт або тільки починав і вибачався, після чого виходив у коридор, виймав із-за обшивки саморобний ніж (іноді брав молоток чи пляшку), повертався до кімнати і завдав жертві кілька ударів. Потім він робив статевий акт із трупом. Трупи скидав у колодязь.

За спогадами його колишніх подруг, Хамаров тижнями не мився і мав вигляд пошарпаного обірванця, але це не заважало йому спокушати жінок.

Усього з листопада 2000 по лютий 2003 року вбив 11 жінок та дівчат.

Ось що про нього говорить начальник УВС міста Бердянська Віктор Бурмаков:

Хамаров не дебіл, а шизофренік. Інтелект у нього досить високий, побудова фраз грамотна. Докладно пам'ятає, де, що, коли і з ким зробив. Він легко знайомився із дівчатами. Вони добровільно йшли до нього, вступали у статеві контакти. Зазвичай жертва не встигала чинити опір. Тіло він загортав у простирадло, скидав уночі у колодязь і присипав сміттям. Криниця глибока, там навіть у спеку вода холодна, трупи лежали, як у холодильнику. Запаху не було. Місце глухе. От і не надходило від сусідів жодних сигналів »

Його останньою жертвою стала Поліна Ізвекова, дівчина 17 років, яка вже мала дитину. Хамаров убив її 24 лютого 2003 року. 27 лютого мати дівчини звернулася до міліції. 1 березня до Хамарова приїхав наряд міліції. У колодязі було виявлено тіло Ізвекової, але Хамаров сказав: "Там ще десять ". Він був негайно заарештований. Згодом усі трупи були доставлені на поверхню.

Суд та вирок[ред. | ред. код]

Експертиза визнала Руслана Хамарова осудним у моменти скоєння вбивств, і тому рішенням закритого (оскільки одна з жертв була неповнолітньою) суду, що розпочався 9 лютого 2004 року (кримінальна справа складалася з 7 томів), Хамаров отримав покарання за статтями 115 (частини 1 умисне вбивство двох і більше осіб) та 141 (грабіж) КК України — довічне позбавлення волі .

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]