Ханде Ерчел

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ханде Ерчел
(тур. Hande Erçel)
Народилася 24 листопада 1993(1993-11-24) (30 років)
Бандирма, Туреччина
Громадянство Туреччина
Діяльність акторка
Alma mater Mimar Sinan Fine Arts Universityd
Роки діяльності з 2013 - теп. час
Брати / сестри Gamze Erçeld
IMDb ID 7495853

Ханде Ерчел (тур. Hande Erçel; 24 листопада 1993, Бандирма, Туреччина) — турецька акторка. Популярність їй принесли такі серіали: «Кохання не розуміє слів», «Доньки Ґюнеш», «Кільце», «Постукай у мої двері».

Ханде Ерчель (Бандирма, Туреччина, 24 листопада 1993 року) - відома турецька акторка та модель. Вона відома переважно завдяки своїм ролям у серіалах «Güneşin Kızları» (2015-2016), «Aşk Laftan Anlamaz» (2016-2017) та «Sen Çal Kapımı» (2020-2021), здобуваючи все більше визнання національно та міжнародно з роками, а також численні офіційні та неофіційні нагороди. У 2012 році Ханде Ерчель була призначена Міс Туреччиною і посіла друге місце на конкурсі краси «Міс Цивілізація світу».

Ханде Ерчель дебютувала як акторка другого плану у серіалі «Çalıkuşu» (2013-2014). Вона також виступала в ролі другорядних персонажів у серіалах, таких як «Çılgın Dersane Üniversitede» (2014). Вона стала відомою в турецькому просторі, коли зіграла Селен Караханлі у серіалі «Hayat Ağacı» (2014). Після успіху у ролі Селін Йілмаз у «Güneşin Kızları», вона зіграла головні ролі в серіалах, таких як «Aşk Laftan Anlamaz», «Siyah İnci» (2017-2018), «Halka» (2019), «Azize» (2019) та «Sen Çal Kapımı», які були продані в більш ніж 90 країн.

За свою професійну кар'єру Ханде Ерчель стала наймолодшою турецькою артисткою, яка має найбільшу кількість нагород (офіційних та неофіційних) в турецькій індустрії, а також турецькою артисткою з найбільшою кількістю прихильників у соціальній мережі Instagram. Ханде Ерчель змогла завоювати серця багатьох людей протягом своєї кар'єри.

Перші роки[ред. | ред. код]

Ханде Ерчель народилася 24 листопада 1993 року в Бандирмі. Вона є донькою Айлін Ерчель і Кайя Ерчель. У неї є лише одна сестра, Гамзе Ерчель. Вона мала незвичайне дитинство, так як протягом деякого часу її виховували бабуся та дідусь у її рідному місті.

Хоча її батько завжди хотів, щоб вона вивчала медицину, її великий талант до акторства був відомий змалку. І незважаючи на те, що спочатку вона згодилася з батьком, нарешті вона зрозуміла, що її майбутнє пов'язане зі світом мистецтва.

Вона вирішила виїхати та жити в Стамбулі, щоб розпочати навчання в Університет гармонії мистецтв ім. Мімара Сінана, де вступила на факультет Традиційних турецьких мистецтв.[1] Працюючи в різних сферах, завдяки своєму помітному зовнішньому вигляду та характеру, вона працювала моделлю, телеведучою та почала професійно займатися акторством в 2013 році, коли отримала роль у третьому епізоді серіалу «Татар Рамазан», де вона вперше з'явилася як акторка. Через рік вона дебютувала як акторка другого плану в епізоді серіалу «Çalıkuşu», де вона грала роль Західе, молодої дівчини, яка опинилася прикованою до ліжка через дуже серйозну хворобу. Того ж року вона зіграла в інших серіалах, таких як «Çılgın Dersane Üniversitede», де вона грала роль Мер'єм та вивчала мову жестів для цієї ролі, і у серіалі «Hayat Ağacı», де вона зіграла роль Селен Караханлі.

Згодом їй довелося припинити навчання через брак часу, оскільки вона не могла поєднувати його зі своїми професійними проектами. Однак актриса низку разів підкреслювала, що сподівається продовжити свою університетську кар'єру і також зізналася, що якби вона не здобула популярності в галузі акторства, її "план Б" завжди був пов'язаний з відкриттям майстерні живопису та можливістю провести виставку своїх картин.

Професійна кар'єра[ред. | ред. код]

2013-2014 Початок[ред. | ред. код]

У 2013 році Ханде Ерчель отримала роль у третьому епізоді серіалу «Tatar Ramazan», де вона вперше з'явилася як акторка. Через рік вона дебютувала як акторка другого плану в епізоді серіалу «Çalıkuşu», де вона грала роль Західе, молодої дівчини, яка опинилася прикованою до ліжка через дуже серйозну хворобу.

Того ж року вона також знялася у інших серіалах, таких як «Çılgın Dersane Üniversitede», де вона грала роль Мер'єм, та в серіалі «Hayat Ağacı», де вона зіграла роль Селен Караханлі.

2015-донині, Відкриття, Визнання, та Проекти, які розробляються або вже розроблені[ред. | ред. код]

У 2015 році Ханде Ерчель отримала свою першу головну роль у серіалі «Güneşin Kızları», де вона зіграла роль Селін Йілмаз і за яку вона отримала три нагороди, включаючи премію Golden Butterfly Awards.

У 2016-2017 роках вона отримала свою другу головну роль у серіалі «Aşk Laftan Anlamaz» (2016-2017), де вона грала роль Хаят Узун, разом з Burak Deniz, і завдяки якому почала ставати відомою на міжнародному рівні. У 2016 році вона також стала однією з представників марки L'Oréal Paris.[2] У 2017 році вона знялася у рекламі для бренду DeFacto разом з Aras Bulut İynemli.[3]

Через сім місяців після завершення свого останнього серіалу, вона отримала іншу головну роль у серіалі «Siyah Inci», де вона грала роль Хазал Шулаби.

У 2019 році вона зіграла головну роль у серіалі «Halka», де вона грала роль Мюдже разом з Серканом Чайоглу.[4] Того ж року вона виконала роль Азізе Гюнай у серіалі «Azize», разом з Buğra Gülsoy, який, незважаючи на дуже позитивні відгуки, був скасований після шести епізодів через низький рейтинг ведення відразу від сильної конкуренції у той день тижня [5]

У 2020-2021 роках прийшла одна з її останніх головних ролей, за якою вона здобула найбільше визнання та міжнародну популярність - «Sen Çal Kapımı», де вона виконувала роль Еда Йілдиз. Серіал побив рекорди, ставши найбільш обговорюваною в соціальних мережах, таких як Twitter, обійшовши серіал «Гра Престолів», [6] та був проданий у більш ніж 90 країнах та поширювався.

У тому ж році вона стала моделлю для марки "Nocturne", з якою знялася у декількох рекламних кампаніях та допомогла підняти її визнання на міжнародному рівні, відкривши філії у Сполучених Штатах, Лондоні та Франції. Також у цьому році вона взяла участь в рекламних кампаніях для брендів Signal та стала обличчям марки Atasay Jewelry, знявшись у декількох рекламних кампаніях та створивши колекцію прикрас, вона стала першою турецькою артисткою, яка з'явилася на фасаді Бурдж Халіфа,[7], найвищої будівлі у світі, і змогла також підвищити вартість і міжнародну популярність марки, яка увійшла до ТОП-10 ювелірних магазинів світу.

У 2023 році вона всіх вражає під час Каннського фестивалю як посланець Magnum, побивши всі історичні рекорди бренду і потрапивши до ТОП-5 найбільш обговорюваних осіб під час Каннського фестивалю.

Також вона стала першою турецькою артисткою, яка підписала контракт з ексклюзивним брендом парфумів "Laverne", реклама якого буде показана в Аравійській Саудівській Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратах, Бахрейні, Омані, Кувейті, Йорданії, Марокко, Лівії та Катарі серед інших арабських країн.

Як акторка, Ханде Ерчель стане головною героїнею фільму "Bambaşka Biri", першого психологічного трилера в Туреччині, де вона виконає роль молодої, визначеної та амбіційної прокурорки Лейли, яка хоче покинути тяжкий минулий і встановити новий порядок, розслідуючи вбивства та забезпечуючи справедливість, разом з Бураком Денізом, який виконує роль амбітного журналіста з подвійною особистістю, який знімається від неї в момент їх знайомства під час розслідування вбивства. Їхні шляхи перетинаються, розкриваючи їхні страсті та руйнуючи правду, яку вони знали про свої життя.

Очікується, що Ханде Ерчель незабаром дебютує в своєму першому повнометражному фільмі "Mest-i Aşk", спільному проекті Ірану та Туреччини, де вона виконає головну роль разом з Shahab Hosseini, Parsa Pirouzfar, İbrahim Çelikkol, Selma Ergeç, Bensu Soral і Boran Kuzum. Ця фільмографія була знята в 2019 році з метою виходу у 2020 році, але пандемія відкласти її випуск. Очікується її прем'єра після вирішення питань з продюсерами щодо її випуску.

Посол[ред. | ред. код]

Ханде співпрацює з декількома організаціями за права тварин, дітей та жінок. Зокрема, з 2019 року вона добровільно працює в організації "Vida Libre de Cáncer" (Kansersiz Yaşam Derneği), під час пандемії 2020 року вона використовувала свій інтерес та пристрасть до живопису і створила кілька творів для співпраці з організацією, а в 2020, 2021 та 2022 роках вона була її публічною посланницею.

Фізичні зміни[ред. | ред. код]

Протягом свого життя Ханде довелося стикатися з різними особистими та професійними обставинами (погані досвіди, жорстоке і постійне обурення, ненависть, пошуки та знущання, які вона переживала, лікування, якому вона піддавалася, щоб донести мозковий мозок своїй матері, що призвело до опухання її обличчя під час та після процесу, хвороба та смерть її матері, хвороба її улюбленої племінниці Маві, смерть її дідуся і т.д.). І незважаючи на те, як це вплинуло на її психіку та фізичний стан (Ханде багато разів підкреслювала, як вона набирала або скидала вагу, коли її емоції сильно впливали на неї, і як після відновлення вона намагається залишатися здоровою і рухатися вперед, та, хоча вона не проходила інвазивних хірургічних втручань, вона завжди наголошує, що кожна людина повинна мати свободу робити те, що вона хоче, щоб вона почувалася краще, не будучи засудженою), Ханде Ерчель блищить і піднімається високо сама за себе, і нагадує всім своїм власним прикладом, що головне - це зберігати себе, розвиватися, рухатися вперед, приймати ризики, падати, але завжди підніматися, бути стійкими, вільними, працювати наполегливо, допомагати, поважати і насолоджуватися, вдячність і цінувати все.

Ханде надзвичайно красива в усіх відношеннях, вона - світло, натхнення і гордість для всіх людей по всьому світу, які мають привілей знати, кохати, захоплюватися, підтримувати і поважати її за її власну особистість, душу та проекти.

Нагороди[ред. | ред. код]

Рік Премія Категорія Номінант Результат
2023 49. Премія «Золотий метелик»[8][9] Найкраща акторка Ханде Ерчел Номінація
Найкраща пара серіалу Ханде Ерчел, Бурак Деніз Номінація

Джерела[ред. | ред. код]

На основі реальних та підтверджуваних даних, які розповіла Ханде у інтерв'ю або взяла з інших джерел інформації, таких як статистичні веб-сайти та офіційна сторінка фанів Ханде в Twitter, які мають прямий контакт з Ханде та публікують всі пов'язані з нею матеріали (деякі не можуть бути посилані, оскільки, наприклад, це відеоінтерв'ю на YouTube, або це посилання на зовнішні соціальні мережі, або це статистичні сайти тощо, і Вікіпедія не дозволяє додавати такі посилання як джерела)

  1. https://www.kanald.com.tr/gunesin-kizlari/oyuncular/hande-ercel. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка); Проігноровано невідомий параметр |apellido= (можливо, |last=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |fecha= (можливо, |date=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |fechaacceso= (можливо, |access-date=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |idioma= (можливо, |language=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |nombre= (можливо, |first=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |sitioweb= (можливо, |website=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |título= (можливо, |title=?) (довідка)
  2. L'Oréal Paris Elseve ve Hande Erçel'den İstanbul'da Mu hteşem Parti!. www.instyle.com. tr. Процитовано 3 квітня 2022.
  3. Hande Erçel ve Aras Bulut İynemli reklam yüzü oldu. Medyafaresi.com (tr-TR) . 17 березня 2017. Процитовано 3 квітня 2022.
  4. TRT 1 - Halka -. www.trt1.com. tr. Процитовано 3 квітня 2022.
  5. https://dizioyuncu.com/azize-dizisi-final-yapmadan-bitti-neden-yayindan-kaldirildi/. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка); Проігноровано невідомий параметр |apellido= (можливо, |last=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |fecha= (можливо, |date=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |fechaacceso= (можливо, |access-date=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |idioma= (можливо, |language=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |sitioweb= (можливо, |website=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |título= (можливо, |title=?) (довідка)
  6. Heredia, Anahita. Hande Erçel En Dubai: Atasay ilumina el Burj Khalifa en la celebración de su 85 aniversario. SENSACINE}[недоступне посилання]
  7. {cite news. {{cite news}}: Проігноровано невідомий параметр |agencia= (довідка); Проігноровано невідомий параметр |apellido= (можливо, |last=?) (довідка); Проігноровано невідомий параметр |fecha= (можливо, |date=?) (довідка)
  8. 49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri için geri sayım başladı... Siz de oy verin. www.hurriyet.com.tr (тур.). 6 жовтня 2023. Процитовано 5 грудня 2023.
  9. 49. Pantene Altın Kelebek Ödülü Kazananlar: Altın Kelebek kimin, kimlerin oldu?. Milliyet (тур.). 4 грудня 2023. Процитовано 5 грудня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]

1. https://24smi.org/celebrity/5138-khande-erchel.html

2. https://turkishseries.ru/hande-erchel-biografiya-lichnaya-zhizn.html

3. https://turkeyforfriends.com/news/kerem_bursin_i_khande_ehrchel_delo_k_svadbe/2020-12-17-2578

4. https://kino-teka.ru/actors/823-biografiya-hande-erchel-hande-erel-tureckaya-aktrisa.html

5. http://www.fox.com.tr/Sen-Cal-Kapimi/izle

6. https://the-most-beautiful.ru/?q=women/hande-erchel.html

7. https://www.turkishcelebritynews.com/hande-ercel-and-bugra-gulsoys-new-turkish-drama-azize.html

Виходячи з реальних та перевірених даних, наданих Ханде під час інтерв'ю або взятих з інших джерел інформації, таких як статистичні веб-сайти та офіційна сторінка фанатів Ханде на Twitter, які мають прямий контакт з Ханде та публікують всі відомості, пов'язані з нею (деякі з них не можуть бути посилані, оскільки, наприклад, це записані інтерв'ю на YouTube, або посилання на зовнішні соціальні мережі, або це статистичні веб-сайти і т.д., і Вікіпедія не дозволяє додавати такі посилання як джерела).