Харківський інститут кадрів управління

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Харківський інститут кадрів управління
ХІКУ
Харків
Тип навчальний заклад
Країна  Україна
Засновано 27 березня 1958 [1]
Ректор Мица Віктор Павлович
Адреса 61105, м. Харків, вул. Киргизька, 15
Сайт Харківський інститут кадрів управління (рос.)]

Харківський інститут кадрів управління — приватний вищий навчальний заклад II рівня акредитації, розташований у Харкові.

Харківський інститут кадрів управління проводить освітню діяльність шляхом забезпечення умов для оволодіння системою знань та професійно-практичних вмінь особами, що навчаються.

Організація і проведення навчально процесу здійснюється в кабінетах, аудиторіях та лабораторіях, які обладнанні необхідними наочними посібниками, технічними засобами навчання (макети, стенди, комп'ютери, сканери, принтери, проектори, розмножувальна техніка тощо).

Історія[ред. | ред. код]

Харківський інститут кадрів управління веде свою історію з 27 березня 1958 р., коли наказом Міністерства будівництва Української РСР з метою підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників, бригадирів, спеціалістів (інженерів) і керівного персоналу для будівельно-монтажного комплексу та промислових підприємств України було утворено спеціалізований навчальний заклад.

У березні 2006 року Харківський інститут кадрів управління продовжив освітню діяльність як самостійна установа.

За роки існування такого навчального комплексу підготовлено, а також пройшли підвищення кваліфікації, перепідготовку та атестацію понад 200 тисяч осіб для різноманітних галузей економіки і сфер діяльності України та країн колишнього СРСР.

Структура, спеціальності[ред. | ред. код]

У складі інституту діє Харківський техніко-економічний коледж, який забезпечує навчання студентів за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст»: 5.03050401 «Економіка підприємства», 5.03050901 «Бухгалтерський облік», 5.03050702 «Комерційна діяльність», 5.03050201 «Інформаційна діяльність підприємства», 5.07010602 «Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів», 5.05050403 «Контроль якості металів і зварних з'єднань».

Детальна інформація про Харківський техніко-економічний коледж на сайті коледжу: www.ktek.kh.ua та www.m.ktek.kh.ua (мобільна версія сайту).

В інституті діє відділення підвищення кваліфікації, що забезпечує навчання за програмою «Підвищення кваліфікації з питань радіаційної безпеки при роботах з джерелами іонізуючого випромінювання промислового та наукового призначення»

Керівництво[ред. | ред. код]

МИЦА Віктор Павлович Ректор Кандидат економічних наук, Відмінник освіти України. Академік Академії будівництва України

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.khims.kharkov.ua/index/istorija_instituta.html [Архівовано 2012-01-29 у Wayback Machine.] (рос.)
  2. Ліцензії МОН України — Приватний вищий навчальний заклад «Харківський інститут кадрів управління». Архів оригіналу за 16 травня 2009. Процитовано 19 лютого 2009. 
  3. Інформаційна система «Конкурс» Міністерства освіти і науки України. Вступна кампанія 2008 (АРХІВ) — Пошук за регіонами: Харківська область. Архів оригіналу за 27 червня 2009. Процитовано 9 квітня 2009.