Хліб велетнів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хліб велетнів
англ. Giant's Bread
Жанр трагедія і кримінальний роман[d]
Автор Агата Крісті
Мова англійська
Опубліковано квітень 1930
Країна  Велика Британія
Видавництво William Collins, Sonsd
Художник обкладинки Macadamd
Попередній твір Таємничий містер Кін
Наступний твір Вбивство в будинку вікарія

«Хліб велетнів» (англ. Giant's Bread) — роман-трегедія англійської письменниці Агати Крісті. Роман був підписаний ім'ям Мері Вестмакотт. Вперше опублікований у Великій Британії видавництвом William Collins & Sons в квітні 1930 року, і у США видавництвом Doubleday в тому ж році пізніше.

Історія[ред. | ред. код]

Агаті Крісті вдалося приховати від аудиторії сліди своїх літературних «злочинів». Коли у 1930 році вона опублікувала свій перший роман під псевдонімом, ніхто не знав, хто вона, і декілька років потому, тільки три чи чотири людини, знали, що вона писала любовні романи. Оскільки вони зуміли приховувати секрет п'ятнадцять років, то перші три романи були опубліковані під псевдонімом і ніхто насправді не знав: "Хто насправді Мері Вестмаккот?".

Сюжет[ред. | ред. код]

Вернон Дейр був чутливим і блискучим музикантом, можна сказати навіть генієм. Але він платив високу ціну за свій талант, особливо коли мова йде про його сім'ю. В його житті було дві жінки. Він провів своє дитинство в любові і був не захищений від суворих умов реального світу, які чекали на нього наприкінці його життя. Створюючи шедевр свого життя, він прийняв важливе рішення, не знаючи, скільки це буде коштувати йому…

Посилання[ред. | ред. код]