Хопперс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хопперс
Хопперс з яйцем
Тип Млинець
Походження
Час приготування 25 хвилин
Необхідні компоненти Рисове тісто, цукор, дріжджі
Зазвичай використовувані компоненти яйця, кокосове молоко

Хопперс, аппам — вид млинців, що розповсюджений на півдні Індії (Керала, Таміл Наду) та Шрі Ланці. Їх готують переважно для сніданку чи вечері.

Назви[ред. | ред. код]

Хопперс з кокосовим молоком у Таміл Наду

Страву називають «аппам» (അപ്പം) у мові малаялам, «аапа» в мові тулу, «аппа» (ආප්ප) у сингальській мові, «ааппам» (ஆப்பம்) в тімільські мові, «чітау пітха» (ଚିତାଉ) у мові орія, «падду» чи «гуллє еріяппа» у мові кодава та «арпон» у бірманській мові. В Індонезії страва відома під назвою «куе апем». В Шрі Ланці та в англомовному світі розповсюджена англійська назва «хопперс».

Історія[ред. | ред. код]

Згадується в тамільському епосі «Перумпануру», що свідчить, що він був уже популярний у стародавній тамільській державі Тамілакам і його рецепт не змінювався щонайменше 16 століть.[1]

Рецепт[ред. | ред. код]

Готують з рисового Дріжджового тіста у чашоподібних сковорідках («аппачаті»), що надає млинцю форму чаші. Сам млинець не має вираженого смаку, тому у нього кладуть додаткові інгредієнти такі як овочі, карі чи яйце. Тісто готують з рисового борошна, дріжджів, солі та трохи цукру. Після того як тісто постоїть кілька годин, його можна смажити.

Приготування хопперсу

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Vir Sanghvi (2004). Rude Food: The Collected Food Writings of Vir Sanghvi. Penguin Books India. p. 110. ISBN 0143031392.

Джерела[ред. | ред. код]