Християнський коледж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Університет Джорджа Фокса, християнський коледж у Ньюбергу, штат Орегон
Коледж Мартіна Лютера, християнський коледж у Нью-Ульмі, Міннесота

Християнський коледж — навчальний заклад або частина навчального закладу, що займається інтеграцією християнської віри та навчання в традиційних академічних галузях.[1] Католицькі університети виникли на початку 19 століття як відповідь на секуляризацію вищої освіти, протестантські університети з початку 20 століття.

Християнські коледжі в Україні[ред. | ред. код]

Християнські навчальні заклади зазвичай називають університетами протестантської та католицької конфесій, які фінансуються церквою. Зазвичай це визнані державою університети, як правило, зосереджені на теології, філософії, соціальній роботі, сестринській справі або освіті. Серед багатьох християнських навчальних закладів в Україні відомі наступні:

Християнські коледжі в США[ред. | ред. код]

Багато християнських коледжів пов'язані з християнською конфесією або керуються нею, тоді як інші є неконфесійними. Християнські коледжі включають низку шкіл від університетів з регіональною чи національною акредитацією, що пропонують гуманітарні та професійні програми, до неакредитованих біблійних коледжів, які готують студентів переважно або виключно до професійного служіння.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Arthur Frank Holmes (1987). The Idea of a Christian College. Wm. B. Eerdmans Publishing. с. 6. ISBN 978-0-8028-0258-3. 

Посилання[ред. | ред. код]