Хто боїться Беовульфа?

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хто боїться Беовульфа?
Who's Afraid of Beowulf?
Жанр сатиричне фентезі
Форма роман
Автор Том Голт
Мова англійська
Опубліковано 1988
Країна  Велика Британія
Видавництво Macmillan Publishers
Видання Макміллан Публішерс
Попередній твір «Очікуючи чогось високого»
ISBN-10: 0-441-88591-8

«Хто боїться Беовульфа?» (англ. Who's Afraid of Beowulf?) — другий гумористично-фентезійний роман британського письменника Тома Голта, вперше надрукований у Великій Британії 1988 року видавництвом Макміллан Публішерс. На відміну від інших ранніх книг Голта, цей роман не ґрунтується на якійсь конкретній опері чи відомому міфічному циклі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Коли американський археолог Гільді Фредеріксен досліджує старовинний похоронний човен вікінгів у Шотландії, то виявляє, що герої вікінги на його борту ще живі, хоча минули століття. Тепер вона повинна допомогти їм перемогти злого короля-чаклуна.

Відгуки[ред. | ред. код]

Publishers Weekly назвали цей роман «(частково-) арт-лялечкою, частиною фантазії (… і) цілком розважальним» та «безпрецедентним і винахідливим»[1].

Kirkus Reviews визнав, що роман «правдоподібний (та) добре складено» та «похмурий», але помилково зображена Гільда, аргументувавши це тим, що «(н)і [в її] промовах, ані [у] вчинках (вона) не є дуже переконливою американкою»[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Who's Afraid of Beowulf? [Архівовано 15 квітня 2019 у Wayback Machine.], reviewed at Publishers Weekly; published January 1, 1989; retrieved April 14, 2019
  2. WHO'S AFRAID OF BEOWULF? [Архівовано 15 квітня 2019 у Wayback Machine.], reviewed at Kirkus Reviews, published January 10, 1988; retrieved April 14, 2019

Посилання[ред. | ред. код]