Хто створив Змієві вали

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Хто створив Змієві Вали?»
Жанр Документальний, роуд-муві
Режисер Анна Смолій
Продюсер Марія Каель
Сценарист Антон Базелінський
Оповідач Геннадій Попенко
Оператор Олег Авілов
Монтаж Володимир Сенченко
Кінокомпанія BIG HAND FILMS
Мова Українська
Країна Україна
Рік 2019
bighandfilms.com

«Хто створив Змієві Вали?» (англ. Who built Serpent’s Wall) — експериментальний документальний фільм режисера Анни Смолій про давню пам’ятку Київщини Змієві Вали. Зняла кінокомпанія BIG HAND FILMS за підтримки Уряду України та Міністерства культури України.

Сюжет[ред. | ред. код]

Змієві вали – це понад тисячу кілометрів давніх фортифікаційних споруд. Ці земляні насипи навкруги сучасної території Києва овіяні легендами. Дослідники й досі не дійшли єдиної думки: хто і навіщо їх побудував? Та як вдалося спланувати їх так, аби вони ефективно захищали підступи до Києва. Із врахуванням рік, озер, боліт, пагорбів!

Традиційна наука стверджує, що їх спорудили за правління Володимира Великого і Ярослава Мудрого. Але знаходяться сміливці, які кидають виклик традиційному погляду на історію. А раптом виявиться, що Змієвим валам дві чи навіть три тисячі років? Може і Київ значно старший, ніж прийнято вважати?

Виробництво[ред. | ред. код]

У 2018 році проєкт фільму «Хто створив Змієві вали?» став одним з переможців другого етапу конкурсного відбору кінопроєктів патріотичного спрямування, яке проводило Міністерство культури України й отримав фінансування на виробництво у розмірі 3 799 530 грн.

Посилання[ред. | ред. код]

http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=244913751 [Архівовано 8 травня 2019 у Wayback Machine.]

https://detector.media/production/article/139924/2018-08-06-minkult-opublikuvav-rezultati-pitchingu-patriotichnikh-filmiv-dopovneno/ [Архівовано 10 січня 2020 у Wayback Machine.]