Цар зла

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цар зла
англ. Rawhead Rex
Жанр фільм жахів
Режисер George Pavloud
Продюсер Кевін Еттью
Аль Бургесс
Грехем Форд
Сценарист Клайв Баркер
На основі Rawhead Rexd
У головних
ролях
Девід Дюксd, Niall Tóibínd, Cora Venus Lunnyd, Donal McCannd і Клайв Баркер
Оператор Джон Меткалф
Композитор Колін Таунс
Дистриб'ютор Empire International Picturesd
Тривалість 89 хв
Мова англійська
Країна Велика Британія
Ірландія
Рік 1986
IMDb ID 0091829

«Цар зла» (Rawhead Rex; також відомий під назвою «Страшила») — фільм жахів режисера Джорджа Павлова. Прем'єра фільму відбулася 14 жовтня 1986 року. Фільм знімав у справжньому ірландському мелі.[1] Сценаристом фільму виступив відомий митець літератури жахів Клайв Баркер, адаптуючи своюю особисту розповідь «Голий мозок» / «Rawhead Rex» з збірника «Книга крові 3» (1986)

"Я написав сценарій, нехай це була робота, далека від досконалості, всього лише мій другий сценарій у житті, але все-таки мені здається, він набагато кращий за фільм.

Я керувався сюжетом оповідання. Дія в моєму сценарії відбувалася в Англії, в розпал літа, що дозволяло в повній мірі відчути драматизм ситуації: в Кенті, в приємному селі, яка знемагає від літньої спеки, з'являється дивне, темне, що пожирає дітей чудовисько. Мені подзвонили і сказали: «Ми збираємося зробити з цього фільм, але знімати будемо в Ірландії і час дії перенесемо на лютий». Так що контрапункт спекотного англійської літа і скаженого монстра вилетів в кватирку.

Крім того, кіношники не стали витрачати великі гроші на спецефекти і задовольнялися гумовою маскою. Я зовсім не критикую роботу художника, який створював образ монстра, — чудовисько вийшло зовсім непогано, але щодо самої картини у мене є сумніви: щось спробували передати, але це вдалося далеко не в повній мірі … "

Сюжет[ред. | ред. код]

Письменник Говард Халленбек зі своєю сім'єю у складі жінки Елайн і двох маленький дітей приїжджає з США у Ірландію з ціллю написати нову книгу про священні таємні місця. У ту пору, як Говард відвідував одне з сіл, у котрому розташована церква з майстерно виконаним вітражем, на котрім зображений повержений демон.

Якийсь фермер, намагаючись викорчувати з землі кам'яний стовп, ненароком звільнив заточеного під цим стовпом демона, котрий у давнину тримав у страху всю округу. Звільнений демон даремно час не втрачає, відчувши свободу, він починає вбивати місцевих жителів, серед яких у незабаром опиняється і син письменника. Бажаючи помститися, Горвард шукає способи можливого вбивства демона.

Він з'ясовує, що у старий церкві зберігається древній артефакт у вигляді неолітичної Венери, однак при спробі його використання терпить невдачу. Але письменнику на допомогу приходить його жінка, котра активує сили, приховані у статуетці, і валить демона у могилу.

У ролях[ред. | ред. код]

  • Девід Дьюкс — Говард Халленбек
  • Келлі Пайпер — Елайн Халленбек
  • Хью О'Конор — Роббі Халленбек
  • Кора Ланні — Мінті Халленбек
  • Ронан Уілмот — диякон О'Брайен
  • Ніал Тойбін — преподобний Кут
  • Ніал О'Брайен — детектив Айзек Гіссінг
  • Хайнріх тло Шеллендорф — демон

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Рецензия на фильм. Архів оригіналу за 2 січня 2009. Процитовано 14 грудня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]