Церква Христа Спасителя (Торонто)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Церква Христа Спасителя
Church of the Redeemer

Будівля церкви з багатоповерхівками за нею
Чинний предстоятель Стівен Макісон
Основна юрисдикція  Канада
Офіційний сайт theredeemer.ca

Церква Спасителяангліканська церква в Торонто, Онтаріо. Невелика церква розташована на перетині Блур-стріт і Авеню-роуд, поблизу Королівського музею Онтаріо. [1] Він був заснований у 1871 році, коли цей район ще був на околиці міста. Будівля в стилі готичного відродження відкрито 15 червня 1879 року [2].

Огляд[ред. | ред. код]

Вікна парадного порталу церкви

Церква Спасителя постраждала від падіння відвідуваності наприкінці ХХ століття. Церква зіткнулася з серйозними фінансовими труднощами, і в 1979 році парафія добровільно ліквідувала свою діяльність і була перейшла під контроль англіканської єпархії Торонто . Церкви були продані забудовникам і на них був побудований масивний Центр Відродження Four Seasons .

На гроші від цієї угоди церква знову була платоспроможною і відновила свою незалежність. Гроші також були сплачені на вкрай необхідний ремонт. У 2000 році церква розпочала масштабний проект реконструкції, оскільки під будівлею були збудовані додаткові приміщення для зустрічей та офіси.

Церква відома своєю прогресивною позицією щодо соціальних питань, особливо прав геїв . У 1998 році конгрегація опублікувала «Почесне майно: одностатеві союзи та церква », пропагуючи благословення одностатевих союзів. Цілісність Торонто поклоняється в церкві. Парафія користується виключно Книгою альтернативних служб .

Перехожі відзначають церкву своїм помітним знаком, на якому часто є цитата або думка для роздумів. Церква також відома як місце проведення різноманітних музичних заходів та концертів. Наприклад, канадська група Great Lake Swimmers відіграла два концерти в церкві Спасителя 14 квітня, 2007 року.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]