Церква святої рівноапостольної княгині Ольги (Старокостянтинів)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Церква святої рівноапостольної княгині Ольги (Старокостянтинів)

Тип церква
Країна  Україна
Розташування Старокостянтинів
Конфесія УГКЦ
Будівництво 2007

Церква святої рівноапостольної княгині Ольги в Старокостянтинові — парафія і храм греко-католицької громади Хмельницького деканату Кам'янець-Подільської єпархії Української греко-католицької церкви в місті Старокостянтинів Хмельницької области.

Історія церкви[ред. | ред. код]

Греко-католицьку парафію в місті засновано в березні 2005 року.

Історія формування громади є досить складною. Спочатку доводилося відправляти богослужіння в домах парафіян, а з часом орендували приміщення і обладнали його під тимчасову каплицю.

За сприяння міського голови Миколи Мельничука рішенням міської ради в 2006 році під будівництво храму виділено земельну ділянку. Завдяки жертводавцям і владиці Василію Семенюку в липні 2006 року розпочалося будівництво. У 2007 році храм освятили.

На парафії діє недільна школа, Вівтарна дружина, спільнота «Матері в молитві», засновано Старокостянтинівський міськрайонний благодійний фонд «Карітас», який опікується людьми, які потребують допомоги, діє парафіяльний хор Парафія співпрацює з реабілітаційним центром для алконаркозалежних, частково опікується реабілітаційним центром для дітей-інвалідів та Центром раннього розвитку дитини.

Парохи[ред. | ред. код]

  • о. Юрій Ланик (з 15 вересня 2005).

Джерела[ред. | ред. код]