Цзінмай О'Коннор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Цзінмай О'Коннор
Народилася 26 серпня 1983(1983-08-26) (40 років)
Пасадіна, окр. Л.-Анджелес, Каліфорнія, США
Країна  США
Діяльність палеонтолог
Alma mater Occidental Colleged
Університет Південної Каліфорнії (25 серпня 2009)
Заклад Інститут палеонтології хребетних і палеоантропології
Музей природної історії ім. Філда[1]
Нагороди
Особ. сторінка earth.usc.edu/~jingmai/
Систематик живої природи
Дослідник, який окреслив низку зоологічних таксонів. Назви цих таксонів для вказівки авторства супроводжують позначенням «O'Connor».

Jingmai K. O'Connor на Віківидах
Сторінка на Віківидах

Цзінмай Кетлін О'Коннор (англ. Jingmai Kathleen O'Connor, кит. 邹晶梅; нар. 26 серпня 1983) — американсько-китайська палеонтологиня. Відома описанням численних таксонів вимерлих птахів, працює куратором у Музеї Філда.

Біографія[ред. | ред. код]

О'Коннор народилася в місті Пасадена в Каліфорнії. Її мати — геологиня.

О'Коннор закінчила Західний коледж за спеціальністю геологія. Ще студенткою, вона пішла працювати у відділ палеонтології Музею природознавства округу Лос-Анджелес, де працювала з Сяомін Ванем. У 2009 році отримала ступінь доктора філософії в Університеті Південної Каліфорнії. Вона вивчала стародавніх птахів разом з Луїсом М. Чіаппе та доктором Девідом Боттьєром.

Отримавши ступінь доктора філософії, О'Коннор переїхала до Пекіна, де працювала постдоктором в Інституті палеонтології та палеоантропології хребетних. Працюючи з Чжоу Чжунхе, вона дослужилася до посади професора, продовжуючи свої дослідження стародавніх птахів.

Під час перебування в Інституті О'Коннор була частиною команди, яка зробила відкриття незвичайних решток енанціорнісів, збережених у бірманському бурштині. Команда виявила повністю пернаті крила, ноги і навіть цілих пташенят. З командою, а також як перший автор, проф. О'Коннор опублікувала висновки, які показують, що енанціорнітини мали повністю сучасне пір'я, уточнили композиції пір'я та мускулатуру декількох видів.

У 2019 році О'Коннор була нагороджена премією Чарльза Шухерта від Палеонтологічного товариства. Нагорода присуджується щороку особі віком до 40 років, робота якої відображає досконалість та перспективи в галузі палеонтології.

У 2020 році О'Коннор повернулася до США, ставши асоційованим куратором викопних рептилій у Музеї Філда. Вона продовжує публікувати публікації, а в 2021 році стала співавтором статті про відкриття кристалів кварцу в шлунку енанціорнітів. Вона також проводить дослідження в колекції музею, вивчаючи таємничі діри в щелепі тиранозавра Сью.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Montenegro A. ORCID Public Data File 2023 — 2023. — doi:10.23640/07243.24204912.V1