Циндао Чжуннен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Ціндао Чжуннен»
Повна назва Qingdao Jonoon Football Club
青岛中能足球俱乐部
Засновано 1990
Населений пункт Шаньдун, КНР КНР
Стадіон «Ціндао Тяньхай»
Вміщує 20 525
Власник КНР Цяо Вейгуан
Головний тренер Сербія Александар Крстич
Ліга Друга ліга (ІІІ)
2018 8
Домашня
Виїзна

«Циндао Чжуннен» (кит. 青岛中能, англ. Qingdao Jonoon F. C.) — китайський футбольний клуб з міста Ціндао, провінція Шаньдун. Домашній стадіон команди — «Ціндао Тяньхай» місткістю 20 525 глядачів. Власником клубу є приватна компанія-виробник кабелю «Циндао Чжуннен Груп» (англ. Qingdao Jonoon Group).

Історія створення[ред. | ред. код]

Клуб був створений в 1990 році і називався «ФК Економічної та торговельної Комісії Шаньдуна» (англ. Shandong Economic and Trade Commission Football Club). Потім назва була змінена на «Ціндао Хайню» (англ. Qingdao Hainiu), а 31 грудня 1993 року команда отримала професіональний статус.

У сезоні 1995 року команда вперше зіграла у вищому дивізіоні Китаю, але виступила невдало і зайнявши передостаннє 11-те місце вилетіла з нього. Втім вже наступного сезону, ставши другою, команда повернулась в еліту і цього разу зуміла в ній закріпитись надовго.

16 листопада 2002 року клуб обіграв з рахунком 2-0 «Ляонін Хувін» і завоював перший трофей — Кубок Китайської футбольної асоціації.

У 2004 році клуб став одним з 12 клубів-засновників китайської Суперліги. Після сезону 2004 року команду купила Група компаній Чжуннен, розташована в Ціндао (англ.  Qingdao Jonoon Group), змінилася і назва на «Ціндао Чжуннен».

За підсумками сезону 2013 року клуб вилетів із вищого дивізіону, а за підсумками 2016 — і з другого.

Досягнення[ред. | ред. код]

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Відомі тренери[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]