Чемпіонат світу з піци

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

World Pizza Championship (з англ. — «Чемпіонат світу з піци», «Чемпіонат світу з приготування піци») — це щорічний кулінарний конкурс, присвячений піці. Вперше проведений в 1991 році. Організатори конкурсу — журнали Pizza e Pasta Italiana і PizzaNew. У 2008 році в чемпіонаті брали участь кухарі з 20 країн. Піцу оцінюють судді, при оцінці враховуються процес приготування і випічки піци, її смак і подача. На заході проводиться чемпіонат зі швидкісного приготування піци, змагання з «піца-акробатики» і за кількістю приготованого тесту для піци. World Pizza Championship проводиться в Сальсомаджоре-Терме, в Італії. У деяких інших містах (наприклад, в Парижі і Неаполі) є інші кулінарні заходи, присвячені піці.

На чемпіонаті присутня міс Італія. Як правило, в World Pizza Championship беруть участь близько 6500 компаній. Переможці турніру потрапляють в Зал Слави[1] й іноді запрошуються в наступному році для суддівства. Також кафе-переможець отримує 10 000 доларів.

Передбачено різні номінації: наприклад, «найкраща вегетаріанська піца», «найкраща м'ясна піца». В кінці конкурсу відбирається найкраща піца. Компанії-переможці можуть використовувати свій успіх для реклами. Власнику такого кафе дістається табличка, яку він може розмістити в закладі.

Тоні Джеміньяні[2] — один з багаторазових переможців чемпіонату[3][4].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hall of Fame. Campionato Mondiale della Pizza. Pizza New S.p.A. Архів оригіналу за 15 жовтня 2019. Процитовано 12 червня 2018.
  2. Встречайте Тони Джеминьяни — 12-ти кратный чемпион мира по пицце (рос.). Пицца Школа. 30 жовтня 2018. Процитовано 5 березня 2019.
  3. World Pizza Cup Champion Tony Gemignani. www.tonygemignani.com. Процитовано 5 лютого 2016.
  4. World Pizza Champions | America’s #1 Pizza Team™. www.worldpizzachampions.com. Процитовано 5 лютого 2016.

Посилання[ред. | ред. код]