Черкаська обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Черкаська обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка
Країна:  Україна
Тип: спеціалізована
Назва на честь: Симоненко Василь Андрійович
Розташування Черкаси
Адреса Україна, 18000, м. Черкаси,
вул. Надпільна, б.285
т.: (0472) 376500
Заснована 28 грудня 1976 року
Директор: Федоренко Олена Антонівна
Штат: 29 осіб
Сайт: symonenkolib.ck.ua

Черка́ська обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка — одна із публічних бібліотек міста Черкаси, працює на юнацький контингент.

Історія[ред. | ред. код]

Бібліотека була утворена 1976 року згідно з Наказом управління культури Черкаського облвиконкому від 28 грудня № 716 на базі Черкаської міської юнацької бібліотеки.

Першим керівником стала Вишневська Олена Аркадіївна. Тоді у закладі працювало всього 5 працівників. Книжковий фонд налічував 28 тис. примірників.

З 1982 року директором бібліотеки стала Стеценко Олена Петрівна. Під час її керівництва бібліотека перейшла до нового приміщення, розширилася структура, збільшились штат працівників та книжковий фонд.

З жовтня 1993 року бібліотеку очолила Федоренко Олена Антонівна. Під її керівництвом Черкаська обласна бібліотека для юнацтва стала сучасним потужним інформаційно-культурним центром для юнацтва в регіоні, а також — авторитетним науково-методичним центром для бібліотек області, що обслуговують юнацтво.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2000 року № 558 бібліотеці присвоєно ім'я українського поета, уродженця Черкас Василя Симоненка.

Діяльність[ред. | ред. код]

Бібліотека спеціалізована для обслуговування юнацтва та молоді віком від 15 до 35 років. Щороку закладом користуються близько 16 000 юнаків та дівчат, відвідування сягає 100 000 за рік, а книговидача — 350 000 примірників.

Роботу бібліотеки забезпечують 29 бібліотечних працівників.

Посилання[ред. | ред. код]