Чорне море (телесеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чорне море
Тип телесеріал
Жанр екшен-серіалd і воєнний фільм
У головних ролях Pavel Trubinerd
Вилкова Катерина Миколаївна
Yevgeny Millerd
Країна-виробник  Росія
Мова оригіналу російська
Кількість серій 8
Посилання

Чорне море — російський багатосерійний телевізійний фільм режисера Сергія Щербіна.

Прем'єрний показ телесеріалу відбувся у квітні 2020 року на телеканалі "Росія-1". Складається з одного сезону і 8 серій.

Дія серіалу відбувається в 1944 році. В основі сюжету лягла підготовка морських військових сил до Кримської наступальної операції і боротьба з німецькими диверсантами-підводниками, які готують велику диверсію в Чорному морі.

Сюжет[ред. | ред. код]

«Чорне море» - військовий шпигунський бойовик, який розповів про протиборство офіцерів контррозвідки з німецькими диверсантами-підводниками, що готують велику диверсію в прибережній зоні Чорного моря [1] . Метою цієї роботи було повне знищення німецької школи з підготовки німецьких диверсантів . Прем'єрна демонстрація відбулася 27 квітня 2020 року на телеканалі "Росія-1" .

Спеціально для виконання особливого завдання в Новоросійськ прибуває капітан другого рангу Сергій Сабуров ( Павло Трубінер ). Він посилює місцеву групу контррозвідників по боротьбі з підводними диверсантами під проводом агента Кунца. Його завдання - вийти на Кунца і ліквідувати школу підготовки диверсантів-підводників . У Новоросійську його зустрічає давнє кохання Олена Солей ( Катерина Вілкова ), з якою і належить викривати німецьких шпигунів [2] .

Сабурову також доведеться зіткнутися з недовірою своїх нових підлеглих і довести, що він хороший фахівець своєї військової справи [3] .

Зйомки телесеріалу[ред. | ред. код]

Влітку в 2019 році почалися зйомки багатосерійного фільму. Для роботи були задіяні майданчики в Таганрозі, Ростові-на-Дону, Серпухові і Москві [4] .

Для проведення зйомок були зроблені спеціальні костюми підводників-аквалангістів, які використовувалися підводниками в 1943 році.

Ролі виконували[ред. | ред. код]

В головних ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Павло Трубінер Сергей Александрович Сабуров Катерина Вілкова Сергей Александрович Сабуров капитан 2-го ранга СМЕРШ Балтийского флота
Екатерина Вилкова Елена Солей Елена Солей капитан 3-го ранга СМЕРШ ЧФ
Евгений Миллер Николай Борисович Столяров (Панин) Николай Борисович Столяров (Панин) резидент Абвера в Новороссийске

Знімальна група[ред. | ред. код]

  • Автор сценарію: Ігор Тер-Карапетов, Олег Кирилов, Ігор Торотько, Андрій Івашкин.
  • Режисер: Сергій Щербін .
  • Оператор-постановник: Іван Алімов, Григорій Яблочников.
  • Художник: Сергій Голубєв.
  • Композитор: Анатолій Зубков.
  • Кастинг-директор: Анна Пестрякова, Олена Крилаєва.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Лучшие сериалы 2020 года про Великую Отечественную войну. ОмскПресс. 12 травня 2020. Процитовано 22 травня 2020. 
  2. Игорь Карев (27 квітня 2020). Корабли не взорвут. Рецензия на сериал «Черное море». aif.ru. Процитовано 22 травня 2020. 
  3. Черное море 1 сезон (2020): смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве, дата выхода, трейлер, фото, актеры сериала (рос.). www.kp.ru. Процитовано 22 травня 2020. 
  4. "Чёрное море". За что ругают сериал о СМЕРШе с Вилковой? (рос.). kino.anews.com. 29 квітня 2020. Архів оригіналу за 25 вересня 2020. Процитовано 22 травня 2020. 

Посилання[ред. | ред. код]