Чорно-бурий кріль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чорно-бурий кріль
Походження
Країна США США (1925)
Характерні риси
Маса 4—7 кг
Колір чорно-бурий


Чорно-бурий — рідкісна порода домашнього кролика, виведена Вальтером Б. Гарландом з Північного Кантона, штат Огайо. Порода розводиться для м'яса, хутра та для показу на виставках[1].

Ця порода є офіційно визнаною Американською асоціацією по виведенню кролів[en],[2].

Історія[ред. | ред. код]

Порода була виведена після 14 років селекції, Вальтером Гарландом з Північного Кантона, Огайо, та є третьою породою виведеною в США[3]. Це трапилось тоді, коли Чорна Картата самиця була зведена з Англійським сірим незрозумілого походження. У 1925 році порода була прийнята асоціацією на з'їзді в Колорадо-Спрінгс. Кріль чорнобурка спочатку носив назву Американський сірий важковаговик, але згодом, у 1929 ім'я було змінено. У 1971 був заснований Національний Клуб Кролів Чорнобурок, що складався з 18 кролів чорнобурок. Сьогодні чорно-бурий вважається одним з найрідкісніших видів в Америці, та перебуває під загрозою зникнення. Кріль чорнобурка визнаний рухом Слоу Фуд США та Ковчегом Смаку, каталогом американських продуктів, які перебувають у небезпеці зникнення.

Зовнішній вигляд і особистість[ред. | ред. код]

Порода отримала свою назву завдяки подібності хутра до чорно-бурої лисиці

Це велика, слухняна порода. Дорослі самці важать 4-6 кілограм, дорослі самиці 5-7 кілограм. Він названий чорно-бурий, через своє щільне хутро та шкуру яка схожа на шкуру чорно-бурої лисиці. Хутро кроля чорнобурки унікальне тим, що воно довше, ніж те, що зазвичай спостерігається у домашніх порід кроликів. Згідно стандарту Асоціації хутро не повинно бути менше, ніж 1.5 дюйма в довжину. В даний час тільки чорні Кролі чорнобурки відповідають цим стандартам, однак існує багато кольорів таких як синій, шоколадний, бузковий, та багато незвичайних білих відтінків. Синій був в стандарті породи, але був вилучений у 1970-х роках через зменшення кількості блакитних кролів чорнобурок.[4] Кролі чорнобурки як відомо, є доброзичливим, насолоджуються увагою, і залюбки позують.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. «Silver Fox Rabbit». The American Livestock Breeds Conservancy. Retrieved 5 March 2010.
  2. «List of recognized breeds». American Rabbit Breeders Association. Retrieved 5 March 2010.
  3. «Rabbit Breed Profiles: The Silver Fox». voices.yahoo.com. Retrieved 5 February 2013.
  4. «Blue and Chocolate Silver Foxes» [Архівовано 27 листопада 2012 у Wayback Machine.]. National Silver Fox Rabbit Club. Retrieved 5 February 2013.