Чудовиська: Історія Лайла й Еріка Менендесів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чудовиська: Історія Лайла й Еріка Менендесів
англ. Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story
Типсезон телесеріалу
Телеканал(и)Netflix
Керівник проєктуРаян Мерфі
Країна-виробник США
Перший показ2024
Посилання

Чудовиська: Історія Лайла й Еріка Менендесів (англ. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) — другий сезон американського біографічного кримінального драматичного[ru] телесеріалу «Монстр»[en], створеного Раяном Мерфі та Ієном Бреннаном[en] для Netflix. Цей сезон зосереджений на вбивствах 1989 року Хосе (Хав'єр Бардем) і Кітті Менендес (Хлоя Севіньї), яких убили їхні сини Лайл (Ніколас Чавес) і Ерік (Купер Кох).

Це другий сезон телесеріалу-антології «Монстр»[en], що слідував за «Дамер – Чудовисько: Історія Джеффрі Дамера». Спочатку, замовивши шоу в 2020 році як обмежений серіал[en], Netflix оголосив у 2022 році, що його буде поновлено вже як серіал-антологію з двома наступними випусками, заснованими на життях «інших жахливих постатей»[1]. Про початок розробки другого сезону, присвяченого братам Менендес, було оголошено 1 травня 2023 року.

Після прем’єри 19 вересня 2024 року сезон отримав неоднозначні відгуки від критиків, які високо оцінили акторську гру, але критикували його тривалість, непослідовний тон і інцестуальне зображення братів Менендес. Ерік Менендес засудив серіал за його неточності, зокрема образ Лайла Менендеса. Розробляється третій сезон, у якому в головній ролі зніметься Чарлі Ганнем у ролі Еда Ґейна.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Blistein, Jon (4 вересня 2024). The Menendez Brothers Take Family Drama to New Extremes in Monsters Trailer. Rolling Stone. Процитовано 6 вересня 2024.

Посилання

[ред. | ред. код]