Чутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Оржицького району

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Тип ЗОШ
геокоординати не задано:
Засновано 1917
Директор Боговик Світлана Петріївна
Учителі 26
Учні 96
Адреса Україна Україна, 37743, Полтавська область, Оржицький район, с. Чутівка, вул. Шкільна, 1.
Мова українська

Чутівська ЗОШ І—ІІІ ступенівзагальноосвітня школа, розташована у с. Чутівка, Оржицького району Полтавської області.

Загальні дані[ред. | ред. код]

Чутівська ЗОШ І—ІІІ ступенів — розташована за адресою: 37743, вул. Шкільна, 1, с. Чутівка, Оржицького району Полтавської області.

У школі навчається 96 учнів.

Педколектив навчального закладу — 26 вчителів.

Директор школи — Боговик Світлана Петріївна.

Історія школи[ред. | ред. код]

Перша школа на території села була церковно-приходською, мала чотири класи. Знаходилася вона в мальовничому куточку села, там де сьогодні знаходиться Алея Пам’яті. Цю школу утримувала місцева поміщиця – Мусьманша. В школі навчалися діти всіх селян, що жили в Чутівці. До революції заняття проводилися в цьому приміщенні, але через необережність сторожа ця школа згоріла. Навчання відновили в панському будинку, що знаходився на Валку. Працювала школа у дві зміни. Цей будинок у селі іще називали “академією”. І хоча цього будинку вже давно не існує, місце, де він знаходився, і досі називають академією.

Після революції перейшли навчатися в інший панський будинок, що знаходився коло ставу. Будинок був оточений великим парком з різноманітними деревами, що були насаджені панськими слугами. Ця школа була трьохступеневою: І ступінь – 1 – 4 класи; ІІ ступінь – 5 – 7 класи; а з іншого боку (ІІІ ступінь ) – школа колгоспної молоді (ШКМ). Сюди набирали учнів після 7 класів з усіх навколишніх сіл. Школа мала сільськогосподарський нахил. Присилали сюди вчителів, агрономів, тобто тих, хто володів сільськогосподарськими професіями.

Дітей у школі навчалось багато, всі прагнули до знань. На початок 40-х років кількість учнів у школі сягала 450 учнів, навчання проводилося у дві зміни. Школа на той час давала семирічну освіту. На їх зміну в 1949 році прийшов працювати Усенко Олександр Іванович. Школа в той період опалювалася соломою, очеретом та соняшничинням. Уже пізніше для опалення почали завозити торф, брикет та вугілля. Розвантажували паливо та заносили його в приміщення самі учні. Робили все це дружно, з бажанням.

На період 1978 – 1980 років приходиться будівництво нового приміщення школи. Яка ж була радість вчителів та учнів, коли 24 листопада 1980 року було відкрито нову школу. Діти разом зі своїми наставниками переносили в нове приміщення унаочнення та таблиці, меблі для школи були придбані нові. На плечі директора та колективу лягла проблема упорядкування та благоустрою території школи.

У 1986 році школу прийняв Боговик Володимир Миколайович – сам місцевий, отримавши вищу освіту і попрацювавши декілька років в Райозерській школі, повернувся до рідного села.

У 1988 році було відкрито середню школу, а через рік почалося вивчення у школі автосправи та тракторної справи.

У 2000 році школа дає можливість отримувати дві робітничих спеціальності – водій автомобіля (категорія С) та оператор комп'ютерного набору.

Директори школи[ред. | ред. код]

  • Усенко Наталка Степанівна (з 1934 р.);
  • Нестеренко Андрій Іванович (з 1938 р.);
  • Усенко Олександр Іванович (з 1949 р.);
  • Чеберяк Петро Федорович (з 1977 р.);
  • Стрєльніков Віктор Юрієвич (з 1985 р.);
  • Боговик Володимир Миколайович (з 1986 р.);
  • Рева Антонина Панасівна (з 1992 р.);
  • Боговик Мирослав Тимофійович (з 2000 р.);
  • Сук Юрій Віталійович (з 2006 р.);
  • Боговик Світлана Петріївна (з 2019.р)

Випускники[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Школа на сайті ІСУО