Шаблон:КОІ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
{{i}} Документація шаблону[перегляд] [редагувати] [історія] [очистити кеш]

Коли використовувати[ред. код]

Використовуйте цей тег, щоб попросити допомоги в інших редакторів зі статтею, яка може бути упередженою через конфлікт інтересів, а також щоб отримати допомогу від інших редакторів зі статтею, яка є упередженою або має інші серйозні проблеми як прямий наслідок редагування суб'єктом статті або особою, яка має тісний зв'язок із темою (наприклад, співробітниками відділу зв'язків з громадськістю чи оплаченими редакторами).

Не використовуйте цей тег, якщо ви можете швидко розв'язати проблему, наприклад, усунувши вихваляння та роздуту рекламу, або повернувши прибирання критики, підтвердженої авторитетними й нейтральними джерелами. Однак якщо стаття/редагування також має проблеми з нейтральністю, то використання тегу, ймовірно, буде доречним.

Цей тег зазвичай не використовується для сповіщення читачів про те, що стаття є частково або повністю автобіографічною. Якщо це так, скористайтеся більш конкретним тегом {{Автобіографія}}. Винятком з використання тегу Автобіографія є випадки, коли таке використання розкриває особистість редактора Вікіпедії.

Як і щодо інших тегів, пов'язаних з нейтральністю, якщо ви розміщуєте цей тег, ви повинні негайно розпочати обговорення на сторінці обговорення статті, щоб пояснити, що є ненейтральним у статті. Будьте обережні, щоб не порушити політику Вікіпедія:Розголошення особистої інформації щодо користувачів, які публічно не розкрили свою особу в українській Вікіпедії.

Примітка: КОІ – це скорочення від КОнфлікту Інтересів; див. Вікіпедія:Конфлікт інтересів.

Статті, позначені цим тегом, автоматично додаються у приховану категорію Категорія:Статті, що містять конфлікт інтересів.

У статті має бути конкретна проблема[ред. код]

Щоб бути позначеною цим тегом, стаття має містити конкретну проблему, яку можна сформулювати, виправити. Не застосовуйте цей тег просто тому, що ви підозрюєте редагування з КОІ, або тому, що її редагує чи редагував користувач з КОІ. Інформацію про редакторів з КОІ можна додати на сторінку обговорення за допомогою тегу {{Пов'язаний дописувач}}.

Після усунення проблеми слід видалити тег КОІ.

Коли видаляти[ред. код]

Цей тег може бути видалений редакторами, які не мають конфлікту інтересів після розв'язання проблеми, якщо проблема не пояснена на сторінці обговорення статті та/або якщо не вдалося знайти поточних спроб вирішити проблему.

Див. також[ред. код]